Lely introducerer Lely Tigo PR

Efter den vellykkede introduktion af Lely Tigo XR combi snittevogn på Fielddays i 2012 opdaterer Lely nu sit snittevognssortiment yderligere med snitte- og frakørselsvogne. Lely Tigo PR erstatter Lely Tigo R Profi-modellen med tre modeller med kapaciteter inden for 31-41 DIN m3. Tigo PR-modellerne kombinerer de nye funktioner fra Tigo XR som flytbar frontklap med den afprøvede og testede kapacitet fra Tigo R Profi. Tigo XR- og Tigo PR-snittevogne udgør på grund af deres kompakte konstruktion, høje kapacitet og afgrødevenlighed et flot udvalg til store kvægbrug og maskinstationer.

11. september 2013

Nyheder

Mere effektiv foderindføring for at forbedre foderkvaliteten

I sidste ende handler foderhøst om én ting: hvordan man opnår optimal kvalitet for at sikre høj mælke-og kødproduktion. Tigo er overlegen, når det kommer til håndtering af afgrøden og snittekvalitet. Tændernes 25 mm brede kanter og den minimale plads til knivene sikrer de bedste resultater. Foderkanalen bag rotoren er også en del kortere, hvilket betyder, at materialet presses gennem vognen hurtigere, og der er minimal kontakt mellem afgrøden og stålet.

Kompakt på en smart måde 

Lely brugte konceptet bag denne unikke snitte- og frakørselsvogn fra Lely Tigo XR, som blev introduceret sidste år. Den unikke frontklap giver brugeren muligheden for at transportere 6 m3 mere afgrøde over akslen, som er kortere end i lignende vogne med samme kapacitet. Dette er også med til at fordele vægten på en smart måde, så vognen ligger bedre på vejen.

Optimal nem vedligeholdelse, centrallåsesystem til snittesystemet

Det nye knivsystem med 40 knive er let at svinge ud ved hjælp af traktorens panel eller de to knapper på venstre side af vognen. Derfor skal man ikke bruge værktøj, og man risikerer ikke, at løse bolte ryger rundt i maskinen. Den nye centrallås låser alle knive op på samme tid. Knivene kan herefter nemt fjernes uden værktøj.

God start ved aflæsning

Når vognen skal aflæsses, skal hele læsset flyttes på en gang, hvilket gør starten til det mest kritiske tidspunkt. Frontklappen tager 10-15 % af læsset med sig afhængigt af modellen. Det betyder, at en hel del af vægten ender i bunden, hvilket ikke behøver at aktivere gulvdrevet. Når gulvdrevet begynder at bevæge sig, vipper frontklappen, herunder læsset, tilbage og skubber hele læsset.

Mini Combi

Lely Tigo PR er en snitte- og frakørselsvogn til mindre maskinstationer, der ønsker at drage fordel af de muligheder, en rigtig kombinationsvogn tilbyder. Dækpladen som tilvalg over foderkanalen betyder, at vognen også kan bruges som frakørselsvogn. Det gør alt sammen Lely Tigo PR til en meget alsidig frakørselsvogn.

Læse flere artikler:

Top