Lely-landmand modtager Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2014

Videncentret for Landbrug uddeler hvert år Landbrugets Arbejdsmiljøpris til en landmand, der gør en særlig indsats for at skabe og udvikle et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø på bedriften.

2. december 2014

Nyheder

Modtageren af arbejdsmiljøprisen er en landmand, der løser opgaven med dygtighed, seriøsitet og kreativitet og gennem sit eksempel viser nye veje og inspirerer sine kolleger.

Arbejdsmiljøprisen 2014 går til Sandagergaard ved Skals. Gunnar Forum og Solveig Klith Forum driver gården, som de købte i 1989.  Gården har to produktionsgrene: mælkeproduktion og grovfoderproduktion. Marken omfatter 350 ha, hvor der dyrkes majs, græs og korn. Malkekvægsbesætningen på 450 årskøer yder 13.000 kg EKM/ko.

”Efter vi fik den syvende robot installeret tidligere på året, er vores førstekalvskøer steget med syv kg mælk i daglig ydelse,” siger Gunnar og fortsætter: ”for nylig nåede vi op på 13.000 kg EKM. At vi er kommet derop, skyldes bestemt ikke kun teknik, men også, at vores folk har medansvar for produktionen.”

På Sandagergaard har Gunnar og Solveig fem fuldtidsansatte. Udover at give medarbejderne stor indflydelse på den daglige drift, sørger Gunnar og Solveig også for, at skabe rammerne for en god arbejdsdag, så de ansatte både er motiverede når de møder på arbejde, og når de går hjem.

Lely ønsker Gunnar og Solveig tillykke med prisen.

Læse flere artikler:

Top