Nye innovative egenskaber på Lely Tigo snittevogne

Lely Tigo XR

Lely udvider udvalget af Lely Tigo snittevogne, der vil indeholde flere interessante egenskaber i den kommende sæson. Ændringerne giver brugeren en højere kvalitet og brugervenlige maskiner med længere levetid. Disse forbedringer er allerede blevet implementeret i de maskiner der produceres på fabrikken nu, og som er klar til omgående levering.

15. februar 2017

Nyheder

Lely Tigo XR har allerede bevist sit værd over for kunderne i løbet af de sidste par år, og flere aspekter af snittevognene er blevet videreudviklet. Egenskaber som landmænd nu kan høste fordelene af.

Nye innovative egenskaber i Lely Tigo XR-modellerne: plastic-svøb, stærkere tænder og ny afgrødevalse

Pick-up’en på de største Lely snittevogne – Tigo XR – har gennemgået flere ændringer. Førhen blev der brugt klassiske U-formede metal-svøb imellem pick-up fingrene, men fremover bliver der brugt slidstærkt plastic-svøb. Dette vil nu blive implementeret i alle Tigo XR-modellerne. Takket være den lave friktion, kan afgrødegennemstrømningen gennem rotoren ske med mindre modstand og beskadigelse af afgrøden. Lely beviser endnu engang, at effektivitet gennem øget kvalitet er yderst vigtig. Såvel som levetiden på de stærkere pick-up-fingre, er levetiden på snittevognen løftet til højeste niveau. Med en højere elasticitet og fleksibilitet samt reduceret slitage, selv for pick-up-fingre, har producenten høje forventninger til denne nye pick-up. For at optimere afgrødegennemløbet, er afgrødevalsen som komprimerer materialet foran pick-up’en også blevet forbedret. Stålkammen er nu monteret direkte bag valsen, hvilket guider afgrøden til rotoren på en direkte og jævn måde.

Automatisk højdejustering af trækstangen sikrer en jævn afgrødeopsamling

En anden ny egenskab ved Tigo XR-modellerne er den automatiske højdejustering af trækstangen der fås som ekstraudstyr. Denne automatiske højdejustering kontrollerer hele fronten af vognen under arbejdet, selv på ujævne overflader. For at opnå dette, måler en sensor konstant den aktuelle placering og position af pick-up’en, mens den kontrollerer den hydrauliske cylinder på trækstangen. Dette sikrer en optimal og konstant afstand mellem pick-up og indmadningsrotor, hvilket har en væsentlig indflydelse på et konstant og mærkbart forbedret gennemløb af materialet.

Stålgulv er nu standard på de mindre Tigo modeller

Ud over de største Tigo XR-modeller, leveres Tigo XR 65 nu også med stålgulv og bundkæde med fladkæde som standard. Indtil nu har stålgulv kun været muligt som ekstraudstyr. Tigo PR 60 og 70 vil fremover være monteret med et stålgulv og bundkæde med standard rundkæde.

Denne nye serie af Tigo modeller er klar til omgående levering.

Top

Lely's websted bruger cookies. Flere oplysninger på denne side Luk