Det har aldrig været nemmere at lokalisere dine køer

Lely introducerer CowLocator til smartphone

Med Lely CowLocator er det nemt og hurtigt at finde køer, der har brug for særlig behandling. Et brugervenligt værktøj til mobilen, som gør det muligt for landmanden at lokalisere sine køer, og som giver indblik i brunstperioder og kosundhed. Dette værktøj er tilgængeligt for landmænd, der bruger Lely Astronaut malkerobotten.

16. juni 2017

Nyheder

“Lely CowLocator overgår mine forventninger. Ikke alene sparer det mig 1 time om dagen, men jeg opnår også effektive besparelser. Jeg har fået forbedret håndteringen af reproduktionen og har fået bedre indblik i kosundheden, da værktøjet er integreret med Lely T4C InHerd,” siger Jellema fra Sverige.

Tidsbesparende

CowLocator, som er den seneste tilføjelse til Lely T4C InHerds udvalg af managementprogrammer til mobiltelefonen, og som er tilgængelige for Astronaut-brugere, registrerer køernes lokation inden for en meters nøjagtighed. Det sparer tid, når man skal inddrive køer, der ikke separeres, men som kræver særlig opmærksomhed hurtigt og nemt. 

Beregninger viser, at opsamling af en sund ko i gennemsnit tager 2,07 minutter, hvor det kræver 3,54 minutter at hente en ko med anmærkninger. I løbet af en laktationsperiode skal du have en sund ko i hænderne mindst ni gange. Med 120 køer betyder det 1080 cow touches om året, eller ca. 3 cow touches pr. dag, baseret på sunde køer. Appen finder sammen med sensorer i stalden koen og viser den på grundtegningen over stalden, som er en integreret del af CowLocator.

Brunstregistrering og sundhedsovervågning

Sammen med Astronauts managementsystem Lely T4C, byder CowLocator på endnu flere fordele. Systemet giver hurtigt indblik i de individuelle køers brunststatus, hvilket garanterer, at inseminering finder sted på det rigtige tidspunkt. Funktionen for ædetid kombineret med de data, der indsamles i Astronaut malkerobotten, sikrer, at man har indblik i køernes sundhed.

Lely CowLocator fås til alle nuværende og fremtidige brugere af Lely Astronaut. 

 

Læse flere artikler:

Top