Lely sælger sin produktion af græsmaskiner til virksomheden AGCO Corporation

Lely fokuserer på robotteknik og data inden for landbruget

Den internationale familieejede virksomhed, Lely, planlægger at sælge sin produktion af græsmaskiner til virksomheden AGCO Corporation, som er anerkendt på verdensplan som førende inden for design, fremstilling og distribution af landbrugsmaskiner.

14. marts 2017

Press

Fremadrettet vil salget af aktiviteterne inden for græsmaskiner gøre det muligt for Lely fuldt ud at koncentrere sig om mælkeproduktionssegmentet: udvikling af malkerobotter og andre nyskabelser til forøgelse af effektivitet, bæredygtighed og dyrevelfærd på mælkeproduktionsbedrifter. Takket være sin enestående ekspertise med automatiske systemer er Lely i stand til yderligere at styrke sin førende position som nyskaber i mælkeproducent sektoren på verdensplan.

Med overtagelsen vil AGCO Corporation udvide sin flåde af græsmaskiner yderligere.

Markedsudviklingen kræver valg

Indtil nu har den familiejet virksomhed, Lely, fokuseret på to helt forskellige produktkategorier og markeder med sine mælkeproduktions- og landbrugsmaskiner. Det var på denne baggrund, at virksomheden gik i gang med en strategisk omlægning for et stykke tid siden. Denne analyse afslørede, at for at være i stand til at kunne opereremed succes i markedet, måtte virksomheden tilpasse sig de stadig mere omfattende krav fra de forskellige produktgrupper.

Resultatet af den strategiske omlægning er, at Lely valgte at fokusere på udviklingen af robotteknik og andre nyskabelser inden for mælkeproduktion. Administrerende direktør, Alexander van der Lely, forklarer: “Lely vil fokusere hele sin rolle somnyskaber indenfor robotisering samt sensor- og datasystemer, der bruges i mælkeproduktionen. I løbet af de sidste 15 år er disse produktgrupper vokset til en succesfuld aktivitet for Lely med et stort potentiale for fremtiden. Udover de innovative malkerobotter er der også udviklet andre produkter, somprimært tager udgangspunkt i automatisering med hjælp fra robotter.” Produktionen af robotter og teknik til mælkeproduktion bliver iMaassluis (Holland), Pella (USA) og Leer i Tyskland.

AGCOs administrerende direktør, Martin Richenhagen kommenterer: “Integrationen af Lelys brancheførende kompetence inden for hø- og græsmaskiner vil yderligere styrke vores forhold med vores forhandlere og kunder på verdensplan”.

Virkning på arbejdspladser

Det foreslåede salg af foderaktiviteterne har en effekt på arbejdspladserne hos Lely:

  • De græsmaskiner, der produceres iMaassluis i Holland (slåmaskiner, høvendere og river) overlapper med AGCO Corporations produktudvalg. Produktionen iMaassluis bliver reduceret efter salget. Forventningen er, at disse aktiviteter udfases den 31. marts 2018.
  • Alle medarbejdere i Holland er fortsat ansat af Lely. Ca. 95 medarbejdere i produktionen bliver midlertidigt udstationeret til AGCO Corporation. Herefter finder man en løsning på deres fremtid indenfor eller udenfor virksomheden.
  • De tyske fabrikker i Wolfenbüttel (ballepressere) og Waldstetten (snittevogne) bliver overtaget af AGCO Corporation, og medarbejderne vil blive ansat hos AGCO Corporation. Lelys vicepresident Sales, Gijs Scholman, forklarer: “Salget af landbrugsmaskine aktiviteterne giver disse medarbejdere en mulighed for en bedre fremtid hos en virksomhed, der fuldt ud koncentrerer sig om fremstilling af traktorer og landbrugsmaskiner”.
  • Et antal medarbejdere somarbejder med græsmaskiner i vores internationale Lely Support Organisationer (LSO’er) bliver ansat hos AGCO Corporation.

Arbejdsgiverforeningen i Holland er blevet anmodet om rådgivning i forbindelse med det påtænkte salg, udstationering og reorganisering af organisationen. De relevante fagforeninger er også blevet informeret.

For Lely, en familieejet virksomhed der grundlagdes med fremstilling af græsmaskiner, er dette et meget radikalt skridt, som de ønsker at tage med omhu. Lely lægger stor vægt på vigtigheden i ærlig og respektfuld behandling af sine medarbejdere. Udgangspunktet for de tilsigtede planer er at bibeholde så mange arbejdspladser som muligt og at arbejde sammen med medarbejderne på at bygge en solid fremtid for virksomheden inden for mælkeproduktionssektoren.

Ønskes der yderligere oplysninger, kontakt da venligst Sergio Ooijens, Lely International Marketing & Communication, sooijens@lely.com, + 31 (0)6 24 243 237 eller Jan Brøgger Rasmussen, Lely Nordic, jbrasmussen@lely.com, +45 2160 1278.

Om Lely gruppen

Lely, der blev grundlagt i 1948, bestræber sig på, at skabe et bæredygtigt, rentabelt og fornøjeligt landbrug for sine kunder. Lely arbejder på forretningsmodeller til sikring af energineutral drift i mælkeproduktionen. Vi inspirerer hver dag folk til at føre innovative løsninger ud til vores kunder - lige fra rådgivning til support ved udførelsen af de valg, de foretager. I mange år har Lely været markedsleder inden for automatiske malkesystemer. Lely-gruppen er aktiv i mere end 60 lande og har omkring 2.000 ansatte. Få flere oplysninger på www.lely.com.

Om AGCO

AGCO (NYSE: AGCO) er en global leder inden for design, fremstilling og distribution af landbrugsløsninger og støtter mere produktivt landbrug gennem hele sit udvalg af udstyr og relaterede ydelser. AGCO´s produkter sælges gennem fem kernemærker, Challenger®, Fendt®, GSI®, Massey Ferguson® og Valtra®, somunderstøttes af Fuse® præcisionsteknologier og bedriftsoptimeringsydelser, og som forhandles globalt gennem en kombination af over 3.000 uafhængige forhandlere og distributører i mere end 150 lande. AGCO, der blev grundlagt i 1990, har hovedsæde i Duluth, GA, USA. I 2016 havde AGCO en nettoomsætning på USD7,4 milliarder. Besøg www.AGCOcorp.com for at få flere oplysninger.

Læse flere artikler:

Top