Lely Astronaut A5 markerer en ny milepæl inden for robotmalkning

Ved Lely Future Farm Days, som blev afholdt ved Lelys hovedkontor i Holland, introducerede Lely en ny milepæl inden for malkning: Lely Astronaut A5. Observation af køernes interaktion med maskiner og feedback fra talrige landmænd har ført til skabelsen af et system, der kombinerer gennemprøvede principper inden for automatisk malkning med uforlignelig pålidelighed, brugervenlighed og omkostningseffektivitet. Den nye A5 malkerobot er ensbetydende med stressfri malkning for både landmand og køer

10. april 2018

Press

En ny milepæl inden for kokomfort og brugervenlighed

Hos Lely mener vi, at sunde, stressfri køer betyder mere mælk i tanken. Det er blevet bevist, at køer føler sig tilpas og yder godt i Lelys staldmiljø med fri kotrafik, I-flow-koncept og rummelige malkebokse.

Med A5 er kokomforten blevet yderligere forbedret med en ny hybridarm: den er lydløs, hurtigere, energieffektiv og derfor mere præcis med ensartet malkning som resultat. Den følger øjeblikkeligt alle koens bevægelser under malkningen og forbliver i nærheden af yveret. Den justerer hurtigt sig selv i tilfælde af uventede bevægelser. Det sikrer en hurtig og grundig malkeproces – selv med kvier.

Det nye pattedetektionssystem (TDS) forbedrer pattesprayet efter malkning ved at forscanne yveret inden spray og sikrer således optimal yverhygiejne og begrænset risiko for kontaminering.

Den intuitive brugergrænseflades nye design gør det nemt for alle at forstå automatisk malkning. Alle relevante oplysninger lige fra en kos første malkning til den daglige vedligeholdelse findes på en enkelt side. Øjeblikkelige handlinger såsom fodertildeling, ruteføring for en specifik ko og daglige vedligeholdelsesopgaver kan udføres med et enkelt klik. Astronaut A5 er designet til at levere førsteklasses anvendelighed, tilgængelighed og servicevenlighed.

Stabilt investeringsafkast og bevist pålidelighed

Lely designede et helt nyt system for at kunne producere mælk væsentligt billigere. Vi organiserede et omfattende verdensomspændende testprogram med over 30 kunder og mere end 2 millioner malkninger inden for et bredt temperaturspektrum for at sikre fejlfri drift under alle forhold. I alle tests sænkede vi forbruget af rensemiddel og vand, mens energiforbruget blev reduceret med op til 20 %. Vores investeringer i en hurtig og nem vedligeholdelse og brug af kvalitetskomponenter mindsker også vedligeholdelsesudgifterne væsentligt. Foruden forbedret effektivitet er resultatet af dette yderst pålidelige og vedligeholdelsesvenlige design et uforligneligt investeringsafkast.

Baseret på landmænds behov

Den nye Astronaut A5-malkerobot er kompatibel med A4 og passer ind i Lelys vision. Alexander van der Lely er stolt over at introducere dette nye, revolutionerende produkt: “Malkning har aldrig været så nem og bekvem for landmanden og koen. Astronaut A5 bidrager til vores mål om at gøre livet for landmænd lettere, gøre deres virksomhed mere succesfuld og åbne op for en lys fremtid for dem og deres familier. Det er grunden til, at vi lyttede til landmænd i hele produktudviklingsforløbet og grundigt testede Lely Astronaut A5 med landmænd over hele verden. Som ved alle vores produkter er det dem, der i sidste ende afgør, hvor meget succes den nye Astronaut vil få.”

Markedstilgængelighed

Lely Astronaut A5 kan fås fra i dag i alle vores Lely Center over hele verden. Landmænd kan kontakte et Lely Center for flere oplysninger.

Læse flere artikler:

Top