Lely fejrer virksomhedens 70 års fødselsdag med et kig mod fremtidens mælkeproduktion

Under Lely Future Farm Days præsenterede Lely deres vision om den bæredygtige, fuldt automatiserede mælkeproduktion, designet med koen som omdrejningspunkt og med fokus på princippet om ledelse med undtagelse.

10. april 2018

Press

På en futuristisk midlertidig festivalplads nær Lelys hovedkvarter, præsenterede CEO Alexander van der Lely virksomhedens syn på fremtidens mælkeproduktion. Med fokus på velfærd for koen, landmanden, forbrugeren og miljøet, fremhævede han nogle af de banebrydende fremtidsløsninger, som Lely arbejder på.

En ny moderne separering og håndtering af gødning, næste generation af en intelligent management software og et gårdmejeri, er nogle af de elementer der skal muliggøre denne fremtidsvision for mælkeproduktion. Som en del af Lely Future Farm Days introducerede Lely også den redesignede Lely Astonaut A5 malkerobot og en ny Lely Juno foderskubber (se separate pressemeddelelser).

Mælkeproducenter er løbende på udkig efter måder at optimere deres forretninger på, for mere effektivitet og en bedre balance mellem arbejde og privatliv. Samtidig kræver regeringer og samfundet mere og mere fra mælkeproducenterne hvad angår dyrevelfærd og bæredygtighed. Lely udvikler løsninger til at supportere disse landmænd når de står over for de udfordringer, og for at tilbyde dem muligheder for en lys fremtid for deres gård og besætning.

Udvikling for landmandens fremtid

Lely offentliggjorde, at virksomheden tester banebrydende innovationer relateret til indflydelsen af gødning på bedriften. For at kunne håndtere gødningen på en mere bæredygtig måde i fremtiden, ønsker Lely at landmanden får mere kontrol over næringsstofferne. Dette opnås ved en ny type separering og håndtering af gødning, for at gøre det mere anvendeligt og kontrollerbart for landmanden. Dernæst for at erstatte mest muligt kunstgødning. Dette reducerer omkostninger og miljøpåvirkninger, og kan give de nødvendige miljøtilladelser.

afslørede også, at de er tæt på at kunne lancere ny “beslutningsbaseret” Farm Management software, der understøtter øget rentabilitet, bæredygtighed og anvendelighed for både landmand og ko. Denne software bruger de mange tilgængelige datakilder på gården og data fra andre kilder rundt om gården såsom dyrlæger, rådgivere og andre databaser. I stedet for kun at præsentere information, vil systemet også foreslå eller endda selv tage beslutninger med landmandens godkendelse. Systemet vil være selv-lærende og vil over tid tilpasse sig landmandens præferencer for at drive gården.

For Lely stopper fremtidens landbrug ikke med robotter og data. Virksomheden tror på, at behovet for skræddersyede og lokalt fremstillede madvarer vil stige i hastigt tempo. En af de mange fordele ved robotmalkning med Lely Astronaut er, at mælkeproducenten kan separere mælk fra som han/hun ønsker, ved hjælp af en enhed designet til formålet.

Mælk til lokalt forbrug som kan spores direkte tilbage til den ko der har produceret den, og med dens egen unikke smag og friskhed. Lely har bygget sådan en enhed, og tester den i øjeblikket. Som et vigtigt første skridt, samarbejder Lely med store hollandske detailhandlere om snart at kunne realisere tilgængeligheden af denne lokalt producerede mælk.

Ændrede traditioner i landbruget

I virksomhedens 70 år lange historie, har Lely ændret traditioner i landbruget med innovative løsninger der har gjort livet lettere og mere fornøjeligt for både landmanden og koen. Indførelsen af automation på mælkeproduktioner sker med hastige skridt nu, og trenden ser ikke ud til at stoppe.

En stolt CEO Alexander van der Lely har en stærk tro på en lys fremtid inden for mælkeproduktion, og forudser fuldt automatiserede mælkeproduktioner world-wide: "I vores vision kører en komplet robotiseret bedrift på fuld tid, 24 timer i døgnet. Uanset om det drejer sig om fodring, malkning, rengøring eller pleje, overtager automation det gentagende arbejde for landmanden, og gør ham i stand til at fokusere på de køer der har brug for hans opmærksomhed. Det er bevist, at det fører til flere fordele for både koen og landmanden, såsom en højere ydelse, sundere og gladere køer og en bedre balance mellem arbejde og fritid for landmanden. Og det har været vores mål lige siden vi grundlagde vores virksomhed for 70 år siden."

Top