Lely introducerer en revolution inden for mælkeforarbejdning

I dag lod Lely sløret falde for et innovativt system til gårdmejeri ved navn Lely Orbiter. Denne nye automatiske mælkeforarbejdningsenhed kører i døgndrift og er udviklet i henhold til de højeste standarder inden for fødevaresikkerhed. Systemet forarbejder mælken direkte fra malkerobotten til flasken. Lely Orbiter-konceptet giver landmænd nye muligheder for at markedsføre deres egen mælk, underbygge deres bæredygtige fremtid og imødekomme krav fra nutidens stadig mere kritiske forbrugere.

29. august 2018

Press

xx

Lelys administrerende direktør, Alexander van der Lely, introducerede konceptet i løbet af Gul Revolution-begivenheden: “Dette nye Lely Orbiter-system tilbyder landmænd en smart måde at producere fair, direkte og ægte mælkeprodukter på og til at øge værdien af deres mælk. Denne gårdmejerienhed lever op til de samme høje kvalitetsstandarder, som gælder for storindustriens mejerimaskiner. Mælkens kvalitet og smag beskyttes, da forarbejdningen sker meget hurtigere da den  finder sted direkte på gården og således tilbyder en kortere vej fra ko til forbruger. Dette innovative system kan forarbejde mælk i små portioner fra den enkelte ko og giver således landmanden fleksibilitet og effektivitet. Forbrugerne kan spore mælkeprodukterne tilbage til den enkelte ko-familie.”

En fair fremtid for landmænd
Gårdmejerienheden er designet til at være en fremtidssikret løsning for landmænd, hvormed de kan øge deres mælkeindtægt. De kan øge mælkefortjenesten ved at tilføje merværdi til mælken og ved at få en kortere rute til forbrugeren samt mulighed for selv at markedsføre mælken. Systemet gør landmændene i stand til at fremhæve sig selv på mælkemarkedet og udforske nye muligheder. I kraft af en større fortjeneste kan de også imødegå skiftende forbrugerkrav og investere i en bæredygtig fremtid for deres bedrift.

Beskyt kvalitet med direkte forarbejdning
Lely Orbiter-systemet får mælk direkte fra to til fire Lely Astronaut-malkerobotter og er specialdesignet til at håndtere en lav mælkegennemstrømning. Det giver systemet mulighed for hurtigt at gå i gang med mælkeforarbejdningen – direkte efter malkning – ved at afkøle den til 4 °C. Den kontinuerlige automatiserede drift sikrer en høj kapacitet. Systemets lukkede indretning, dets begrænsede antal forarbejdningstrin og den korte tid, der går fra malkning til forarbejdning, er alt sammen med til at sikre såvel mælkekvalitet som fødevaresikkerhed. 

Mælk i sin ægteste udgave 
Orbiter-systemet kan give forbrugerne forskellige smagsoplevelser ved at tilbyde mælkeprodukter i deres mest ægte udgave. Mælkens smag og sammensætning varierer i forhold til ko-race, laktationsfase, kost, sæsonernes skiften og de valg, der træffes under forarbejdning. Orbiter giver landmanden fuld kontrol til at forarbejde mælk fra udvalgte køer. Således kan landmanden tilrettelægge forarbejdningen med henblik på slutprodukt og forbruger. Den kortere rute fra gård til forbruger skaber produktets friskhed og ægte smag.

Vi præsenterer Mijn Melk
Det nuværende system er et arbejdskoncept, som har været i drift i de seneste otte måneder på gården Dobbelhoeve i Udenhout, Holland. Ved dagens Gul Revolution-begivenhed præsenterede Dobbelhoeve-gården og Lely et unikt mælkeprodukt til hollandske forbrugere: Mijn Melk. Mijn Melk forarbejdes af Lely Orbiter og giver forbrugerne en unik, ægte smagsoplevelse, som kan spores tilbage til en bestemt ko-familie. Produktet kommer i handlen over hele Holland i de fleste Albert Heijn-supermarkeder fra den 9. september 2018.

De næste skridt inden for automatisk forarbejdning
Lely udviklede Lely Orbiter i samarbejde med VME Engineering (en del af Niras-gruppen). I det kommende år vil Lely bestræbe sig på at installere et lille antal Lely Orbiter-systemer og yderligere udforske mulighederne for direkte forarbejdning i kombination med robotmalkning. 

Læs mere om Lely Orbiter på vores hjemmeside: www.lely.com/orbiter  
Kontakt venligst communications@lely.com for yderligere oplysninger. 

Top