Hoogste capaciteit onder de gedragen schudders

Vaak worden gedragen schudders gebruikt achter relatief grote trekkers. Het hefvermogen is ruimschoots voldoende en het aandrijfvermogen vormt geen enkel probleem. Om in te spelen op de vraag naar bredere gedragen schudders, heeft Lely de ervaring die is opgedaan bij de ontwikkeling van getrokken schudders, omgezet naar een nieuwe schudder voor in de hefinrichting. Een machine met acht rotoren en een werkbreedte van 9 m: de Lely Lotus 900 Stabilo. Een typisch voorbeeld van het beste uit twee werelden.

5 oktober 2011

Nieuws

Stabilo naloopinrichting bewijst zich ook bij 9 meter

De Stabilo naloopinrichting heeft zich al jaren bewezen met een ongeëvenaarde stabiliteit en staat, in combinatie met de unieke Lely haaktand, garant voor een ongekend grote capaciteit. De trapeziumvormige constructie met vier draaipunten beperkt zwenkbewegingen van de schudder, zodat rijsnelheden van 15 km/h en hoger gemakkelijk kunnen worden gehaald. Dat levert een beduidend voordeel op.

Verbeterde aandrijving

De huidige aandrijflijn van de schudders met vier en zes rotoren is verbeterd om deze tevens geschikt te maken voor de machines met acht rotoren. Dankzij het gebruik van grotere eindvertragingen kan de centrale aandrijfas sneller draaien en wordt het vermogen dat de aandrijving kan overbrengen, vergroot.

Versterkte scharnierpunten

De scharnierpunten hebben dezelfde constructie als die van de zware aandrijflijn voor de getrokken Lotus schudders en de Lely Lotus 600. De scharnierpennen zijn dikker en kunnen beter worden bevestigd, waardoor de levensduur van de machine aanzienlijk toeneemt.

Speciale scharnierende aandrijving

Om de buitenste rotoren zo compact mogelijk te kunnen inklappen, is een speciaal aandrijfelement ontwikkeld; daarbij worden de buitenste rotoren om de aandrijfas heen opgeklapt. Vanwege de speciale hoek van deze as staat de schudder in lijn tijdens het werk, maar komen de rotoren achter elkaar in de transportpositie. Dit beperkt de transportbreedte aanzienlijk en maakt dubbele scharnierpunten in de aandrijflijn overbodig.

Duurzaamheid dankzij beschermbeugels

De aaneengesloten beschermbeugels vormen een enorm pluspunt van getrokken Lely schudders met grotere werkbreedten. Deze beugels verdelen de op de schudder uitgeoefende krachten over de gehele werkbreedte en dat draagt bij aan de stabiliteit en duurzaamheid van de machine. Deze constructie, waarbij de beschermbeugels onderdeel worden van het frame, is ook toegepast bij de Lotus 900 Stabilo.

Met de Lotus 900 Stabilo heeft Lely de grenzen voor schudders - in dit geval voor gedragen schudders - opnieuw verlegd. Vanwege de stabiliteit van het Stabilo naloopsysteem, de capaciteit van de Lely haaktand en de werkbreedte van 9 m kan geen enkele andere gedragen schudder de capaciteit van de Lely Lotus 900 Stabilo evenaren. De prijs zal in verhouding staan met die voor schudders met zes schudelementen en is daarmee is de machine aanzienlijk voordeliger dan een getrokken model. In 2012 zal de Lely Lotus 900 Stabilo schudder in een beperkte eerste serie beschikbaar zijn.


Live Life Lely!


Over de Lely Groep 

Lely richt al haar inspanningen op de verbetering van het financiële en sociale welzijn van veehouders en stelt hen in staat om de marktontwikkelingen altijd vóór te zijn. Lely is al 60 jaar een synoniem voor de levering van producten, diensten en oplossingen die relevant en zinnig zijn voor veehouders, eenvoudigweg omdat ze specifiek zijn toegespitst op de behoeften van de sector. Lely is dan ook de onbetwiste marktleider in de verkoop en het servicen van geautomatiseerde melksystemen; bovendien heeft het bedrijf een sterke positie op het gebied van de ruwvoederwinning. De onderneming is actief in meer dan 60 landen en biedt werk aan 1.400 mensen. De jaarlijkse omzet bedraagt 403 miljoen euro.

Neem voor verdere informatie s.v.p contact op met:

Els Versluis

Marketing & Communications Manager
Lely Group 
Tel: + 31 (0)10 59 96 500
E-mail: eversluis@lely.com

Top