Lely Splendimo 300 FS; De nieuwe compacte frontmaaier

De nieuwe compacte frontmaaier

5 oktober 2011

Nieuws

Lely introduceert tijdens de Agritechnica in Hannover de Lely Splendimo 300 FS; een nieuw model frontmaaier - werkbreedte 3,0 m - met een pendelbok en speciale zwadvormers. Deze schijvenmaaier biedt voordelen voor het werken op hellingen dankzij de compacte bouw met een lage zwaartepunt. Vanwege het lage benodigd vermogen, de smalle zwadafleg en compacte afmetingen is deze maaier tevens ideaal voor stalvoeren.

De nieuw ontwikkelde pendelende bok biedt voldoende bewegingsruimte in het horizontale vlak om zich te kunnen aanpassen aan de veldcontouren. In verticale richting beweegt de maaier door de ruimte die de fronthef biedt, in samenwerking met twee grote veren. Deze veren zijn verstelbaar om de bodemdruk van de maaier te kunnen aanpassen. Het samenspel tussen de verticale beweging van de hefinrichting en de pendelende beweging van de maaier zorgt voor een perfecte bodemvolging en voorkomt zodebeschadiging.

Met het oog op een smalle zwadafleg is de maaier voorzien van een modulaire Splendimo maaibalk in een configuratie met 7 schijven, die naar het midden draaien. Tussen de maai-elementen zijn langere tussenstukken toegepast, waardoor de schijven kunnen worden voorzien van de standaardmessen (120 mm). Dankzij de opzetstukken op de buitenste twee schijven, en de geleiders en zwadschijven kan de maaier het gewenste smalle zwad realiseren zonder aangedreven zwadvormers.

De Lely Splendimo 300 FS voldoet aan de eisen die voor specifieke omstandigheden en werkzaamheden worden gesteld aan frontmaaiers en vormt een welkome aanvulling op het huidige programma frontmaaiers met een getrokken ophanging. Dankzij de ruimere inzetbaarheid maakt Lely het complete pakket Splendimo maaiers nóg interessanter voor veehouders en loonwerkers.

Live Life Lely!


Over de Lely Groep 
Lely richt al haar inspanningen op de verbetering van het financiële en sociale welzijn van veehouders en stelt hen in staat om de marktontwikkelingen altijd vóór te zijn. Lely is al 60 jaar een synoniem voor de levering van producten, diensten en oplossingen die relevant en zinnig zijn voor veehouders, eenvoudigweg omdat ze specifiek zijn toegespitst op de behoeften van de sector. Lely is dan ook de onbetwiste marktleider in de verkoop en het servicen van geautomatiseerde melksystemen; bovendien heeft het bedrijf een sterke positie op het gebied van de ruwvoederwinning. De onderneming is actief in meer dan 60 landen en biedt werk aan 1.400 mensen. De jaarlijkse omzet bedraagt 403 miljoen euro.

Neem voor verdere informatie s.v.p contact op met:

Els Versluis

Marketing & Communications Manager
Lely Group 
Tel: + 31 (0)10 59 96 500
E-mail: eversluis@lely.com

Lees ook deze artikelen 

Top