Lely vernieuwt breedste maaiers

Lely vernieuwt breedste maaiers

5 oktober 2011

Nieuws

Lely introduceert tijdens de Agritechnica in Hannover, de vernieuwde Lely Splendimo 900 M en Splendimo 900 MC triplo maaiers. Beide hebben een werkbreedte van 8,90 en het MC model is voorzien van een Impeller kneusinrichting. De maaiers zijn voorzien van de modulaire maaibalken en staan garant voor perfecte maaikwaliteit. De nieuwe ontwikkelingen bij beide triplo modellen zijn gebaseerd op de technieken en ervaringen van de huidige M en MC achtermaaiers.

De belangrijkste vernieuwing is de innovatieve uitbreekbeveiliging die overgenomen is van de kleinere modellen. Dit systeem heeft zich bewezen als non-stop systeem en maakt het systeem zeer betrouwbaar. Daarnaast heeft de integratie van dit systeem bij de 900 modellen een flinke gewichtsbesparing opgeleverd. Door de nieuwe frameconstructie zijn de maaiers zo’n 300 kg lichter geworden en daarmee is het benodigde hefvermogen nog beter in balans met de lage vermogensbehoefte. Dat komt goed uit in de huidige markt voor deze maaiers die langzaam verschuift van de loonwerker naar de grotere veehouderijbedrijven.

Veel voordelen door laag gewicht

Minder benodigd hefvermogen, minder bodemdruk op de kopakker en gereduceerd brandstofverbruik. Dankzij de slimme constructies, de nieuwe obstakelbeveiliging, de hydraulische bodemdrukregeling en de gebogen ophangarmen hebben deze maaiers een zeer laag eigen gewicht in verhouding tot de werkbreedte. Daardoor is het benodigd hefvermogen perfect in verhouding met het bewezen lage benodigde aandrijfvermogen van de maaier en wordt de inzetbaarheid van relatief lichte trekkers vergroot. Daarnaast zijn deze twee modellen ook nog eens de duurzaamste systemen op de markt.

Gemakkelijker maaien op hellingen

Bij de inzet op hellingen is de combinatie door zijn lagere gewicht minder gevoelig voor zijdelings wegglijden. Daarbij helpt de ruime overlap (2 x 35 cm) met de Splendimo 320 F of FC frontmaaier om netjes te maaien. Voor inzet op extremere hellingen kan de maaier op een eenvoudige manier met een hydraulische sideshift-functie worden uitgerust. De maaier kan dan nog eens 10 cm extra naar links of rechts worden verschoven.

Duurzaam door goede beveiliging

Bij een lichte weerstand even uitwijken, meteen weer in positie terugkeren en doorrijden. Dat is een van de belangrijkste voordelen van deze unieke ophanging, waarbij de hele maaier los – verbonden door een parallellogram - aan de driepuntsbok hangt. Daardoor kan het frame snel uitwijkende bewegingen naar achter en omhoog maken. De toenemende druk in de opklapcilinders naarmate de maaier verder naar achter beweegt, zorgt er voor dat de maaier steeds lichter wordt en het obstakel eenvoudig kan passeren.

Altijd de juiste bodemvolging

Voor een perfecte bodemvolging is de bodemdruk van de maaiers in hoge mate bepalend. Daarom kan het bij wisselende bodemsoorten of omstandigheden goed van pas komen dat de bodemdruk snel is aan te passen. Ook deze maaiers zijn, zoals we al gewend zijn van de M en MC achtermaaiers, uitgerust met een gesloten hydraulische bodemdrukregeling, die vanuit de trekker kan worden versteld.

Constante omstandigheden? Eenmaal ingesteld op de juiste druk, kan het hydraulische systeem door middel van een kogelkraan worden afgesloten en komt er een hydraulische functie op de trekker vrij.

Geen problemen met gerende percelen

Geen enkel perceel is precies recht, dus links of rechts apart uitheffen of laten zakken is vaak heel handig. Door een kraan op de maaier dicht te zetten, kunt u ervoor kiezen om beide maaiers tegelijk, of - met twee dubbelwerkende functies - apart te bedienen. Met de optionele elektrische bediening kan deze keuze in de trekkercabine worden gemaakt.

Gemakkelijk aan- en af koppelen

De maaier is voorzien van drie steunpoten voor een stabiele parkeerstand. De achterste steunpoot is uitgerust met een spindel om er voor te zorgen dat het geheel in de juiste positie wordt aangekoppeld. Dit voorkomt tijdverlies bij het instellen van de juiste maaihoogte. Voor opslag kan de machine zowel staand als uitgeklapt worden weggezet.

Verder opklappen; smal bovenin

Handig als er bijvoorbeeld boomtakken over de weg hangen. De Splendimo 900 M/MC maaiers staan voor transport in een hoek van 95°. Dat betekent dat de combinatie beneden 2,85 m breed is, maar bovenin slechts 2,20 m.

Lely biedt met deze twee vernieuwde modellen voor zowel loonwerker als veehouders een zeer degelijke en betrouwbare maaiers. De ruime opzet van de maaiers en Lely’s unieke maaibalkconcept leveren in tijden van stijgende kosten een flinke brandstofbesparing op. De bewezen maai- en kneuskwaliteit zorgen voor de beste start van uw grasoogst. Zowel de Splendimo 900 M als de 900 MC zijn voor het komende seizoen volledig leverbaar.

Live Life Lely!

Over de Lely Groep 

Lely richt al haar inspanningen op de verbetering van het financiële en sociale welzijn van veehouders en stelt hen in staat om de marktontwikkelingen altijd vóór te zijn. Lely is al 60 jaar een synoniem voor de levering van producten, diensten en oplossingen die relevant en zinnig zijn voor veehouders, eenvoudigweg omdat ze specifiek zijn toegespitst op de behoeften van de sector. Lely is dan ook de onbetwiste marktleider in de verkoop en het servicen van geautomatiseerde melksystemen; bovendien heeft het bedrijf een sterke positie op het gebied van de ruwvoederwinning. De onderneming is actief in meer dan 60 landen en biedt werk aan 1.400 mensen. De jaarlijkse omzet bedraagt 403 miljoen euro.

Neem voor verdere informatie s.v.p contact op met: 

Els Versluis

Marketing & Communications Manager
Lely Group 
Tel: + 31 (0)10 59 96 500
E-mail: eversluis@lely.com

Top