Lely bouwt laatste Astronaut A3 melkrobot

Lely bouwt laatste Astronaut A3 melkrobot en is vol vertrouwen over de Astronaut A4

13 oktober 2011

Nieuws

De introductie door Lely van de Lely Astronaut A3 melkrobot in 2005 betekende een revolutie in de melkveehouderij. Het ontwerp van dit systeem stond garant voor ongekende betrouwbaarheid en bood melkveehouders tevens grote financiële en sociale voordelen. De opvolger van het A3-model – de Lely Astronaut A3 Next – tilde de techniek naar een nog hoger niveau. In de afgelopen jaren heeft Lely A3 en A3 Next robots verkocht aan meer dan 4.400 klanten in 55 landen. Dat betekent tevens dat het concept van robotmelken in een groeiend aantal landen is geaccepteerd.

Bijna een jaar geleden (november 2010) heeft Lely de nieuwste generatie melkrobots gelanceerd: de Lely Astronaut A4. Dit model biedt melkveehouders een nóg flexibeler en meer economische melkmethode. Bovendien verbetert deze melkrobot het dierenwelzijn nog verder en wordt de acceptatie van het robotmelken opnieuw gestimuleerd. Al met al: meer vrijheid, meer controle en meer melk!

Onlangs is de laatste productieorder voor Astronaut A3 melkrobots ingevuld en dat betekent dat de fabricage van de Astronaut A3 binnen enkele weken afloopt. Voor Lely is dit een moment om bij stil te staan en CEO Alexander van der Lely uitte zich als volgt: “Dit is toch een afscheid met gemengde gevoelens. Wij zijn trots op het enorme succes van de A3 en we waarderen de steun van alle veehouders die ons hierbij hebben geholpen. Anderzijds zijn we vol vertrouwen over de opvolger en we gaan dan ook op volle snelheid door met het produceren en installeren van Astronaut A4 melkrobots.”

Over de Lely Groep

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Lely is het enige bedrijf wereldwijd dat een compleet assortiment producten en diensten aan deze sector levert, van ruwvoederwinning tot geautomatiseerde voersystemen, stalreinigers en melkrobots. Lely werkt bovendien aan concepten die energieneutraal werken in de melkveesector mogelijk maken. Lely is al vele jaren de onbetwiste marktleider in de verkoop en service van geautomatiseerde melksystemen. Het bedrijf heeft een sterke positie op het gebied van ruwvoederwinning. De opgebouwde kennis in de agrarische keten, inmiddels ruim zestig jaar, is ongeëvenaard. De Lely Groep is actief in meer dan zestig landen en biedt werk aan ruim 1.400 mensen. De omzet bedraagt EUR 403 miljoen euro. Meer informatie: www.lely.com.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Els Versluis
International Marketing and Communications Manager 
Lely Group 
eversluis@lely.com
T: + 31 (0)10 59 96 500

Top