Lely domineert top CRV melkproductielijst

Top melkproductielijst wederom gedomineerd door Lely Astronaut melkers

8 november 2011

Nieuws

Ieder najaar brengt de CRV haar bekende melkproductie-statistieken uit. Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt de lijst van 2011 gedomineerd door Lely Astronaut melkers. Evenals vorig jaar komt het bedrijf van de familie Wijnveen uit het Gelderse Winterswijk Woold als beste robotmelker uit de bus.

Vader en zoon Wim en Stefan Wijnveen melkten het afgelopen jaar 114 koeien en behaalden hiermee een gemiddeld economisch jaarresultaat (EJR) per koe van 3.045 euro. Dit wordt berekend op basis van de melkgift en het vet en eiwitgehalte. De gemiddelde melkgift per koe bij Wijnveen bedroeg 12.045 kilo. Met dit resultaat bereikten zij de tweede plaats in de totaallijst.

“Koeien zo weinig mogelijk sturen”

Volgens Wim Wijnveen is een belangrijk deel van de goede resultaten te danken aan het vrij laten van de koeien: “Vooral bij robot melken is het belangrijk de koeien zoveel mogelijk vrij te laten en zo weinig mogelijk te sturen.” Deze werkwijze past naadloos in de door Lely uitgedragen filosofie van ‘vrij koeverkeer’. Alles wat koeien uit hun ritme haalt probeert Wijnveen te vermijden die zegt niet extra zijn best te doen om in de top van de lijst te komen. Wel streeft hij ernaar een productie van 11.000 kilo per koe te halen.

Top 11 robotmelkers melkt met Lely

Niet minder dan 21 bedrijven in de top 25 van bedrijven met een automatisch melksysteem melken met een Lely Astronaut melkrobot. De eerste niet-Lely melker vinden we terug op de twaalfde plaats in deze lijst. De jaarstatistieken hebben betrekking op de Benelux en op het boekjaar 2011, dat eind augustus afliep. De hoogst genoteerde Belgische robotmelker is het bedrijf van de familie De Cleene in Eksaarde op de vijftiende plaats. Ook De Cleene werkt met een Lely Astronaut.
 

Over de Lely Groep

Lely richt al haar inspanningen op veehouders, zodat hun financiële en sociale welzijn wordt bevorderd en zij kunnen anticiperen op marktontwikkelingen. Al 60 jaar is de naam Lely synoniem met producten, diensten en oplossingen die relevant en zinvol zijn voor veehouders, eenvoudigweg omdat ze specifiek zijn ontwikkeld om tegemoet te komen aan hún wensen. Lely is dan ook de onbetwiste marktleider in de verkoop en service van geautomatiseerde melksystemen; daarnaast heeft het bedrijf een sterke positie in de sector ruwvoederwinningsmachines. De onderneming is actief in meer dan 60 landen en biedt werk aan 1500 mensen. De jaarlijkse omzet bedraagt 403 miljoen euro. Voor meer informatie, zie www.lely.com.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

ElsVersluis
International Marketing and Communications Manager
Lely Group
eversluis@lely.com 
T: + 31 (0)10 59 96 500

Top