Mengele verandert in Lely Agrartechnik

Maassluis, 11 november 2011 – Mengele Agrartechnik AG, een volledige dochteronderneming van Lely Holding S.à r.l., zal medio november 2011 verder gaan onder de naam Lely Agrartechnik. De naamswijziging is de laatste stap in de integratie van de Duitse producent van landbouwmachines binnen de Lely Groep.

11 november 2011

Nieuws

In 2010 nam Lely de aandelen van Mengele Agrartechnik voor honderd procent over, als vervolg op de strategische alliantie die beide bedrijven in 2009 waren aangegaan. De markt heeft positief gereageerd op de samenwerking en de verkoop via het internationale netwerk van Lely-bedrijven. Steeds meer klanten zijn ermee vertrouwd dat beide namen opgaan in een sterk Lely-merk. Klanten konden aanvankelijk nog kiezen tussen het aquablauwe uiterlijk van de Mengele-producten en de rode kleur van de Lely-machines. Inmiddels gaat de voorkeur uit naar het Lely-rood. 

In het productiebedrijf in het Zuid-Duitse Waldstetten vervaardigt Mengele opraap- en kuilvoerwagens, mestverspreiders, hakselaars en trailers voor agrariërs en loonwerkers. Het bedrijf heeft 65 medewerkers in dienst.

Karsten Schulz, CEO van Mengele Agrartechnik: “De naamswijziging is een logische laatste stap. Wij werken voor Lely, we voelen ons Lely, dus laten we nu ook Lely gaan heten. De merknamen Lely en Mengele staan garant voor innovatiekracht en kwaliteit, met unieke voordelen voor onze klanten. Veel van onze dealers hebben Lely leren kennen en zijn gestart met de verkoop van Lely’s complete productassortiment. Wij zijn er trots op dat we hebben bijgedragen aan een grotere naamsbekendheid van Lely.”

Alexander van der Lely, CEO van de Lely Groep: “Met de naamswijziging behoren de Mengele-medewerkers nu volledig tot de Lely-familie. De bedrijfsculturen passen uitstekend bij elkaar, evenals de toewijding en open communicatie van de medewerkers. De alliantie heeft ons veel synergie in het productassortiment gebracht. De optelsom van onze wederzijdse positieve ervaringen wordt nu bezegeld met de nieuwe naam Lely Agrartechnik.”

Top