Lely Astronaut A4 melkrobot wint prestigieuze onderscheiding in Polen

Maassluis, 12 januari 2012 – De Lely Astronaut A4 melkrobot is in Polen uitgeroepen tot ‘Agricultural machine of the year 2012’. De prestigieuze onderscheiding, toegekend door het Institute of Technology and Life Science, is in Polen de belangrijkste prijs voor producenten van agrarische machines.

12 januari 2012

Nieuws

De jury bestond uit hoogleraren en functionarissen van verschillende landbouwuniversiteiten, het ministerie van Landbouw en overheidsinstantie KRUS (sociaal verzekeringsfonds voor de agrarische sector). De leden van de jury hebben onder andere diverse melkveehouders en beurzen bezocht om hun oordeel te vormen. 


De belangrijkste criteria voor de prijs waren:

•    moderne innovatieve oplossingen
•    ergonomie en veiligheid
•    functionaliteit en prestaties
•    kwaliteit en esthetische constructie
•    omzetvolume

De onderscheiding wordt op 16 maart uitgereikt tijdens een vakbeurs in Kielce.

De nieuwste generatie melkrobots, de Lely Astronaut A4, kwam in november 2010 op de markt. Dit model biedt melkveehouders een nog flexibeler en meer economische melkmethode. Bovendien is met deze melkrobot het dierenwelzijn verder verbeterd en is de acceptatie van het robotmelken opnieuw gestimuleerd. Het meest revolutionaire kenmerk van de melkunit van de Lely Astronaut A4 is het doorloopontwerp (I-flow concept). De koe kan recht in en uit de box lopen, zonder enige onnodige belemmering. Daarmee is de drempel voor de koe nog verder verlaagd en kan het dier de melkunit in eigen tempo betreden.


Over de Lely Groep

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Lely is het enige bedrijf wereldwijd dat een compleet assortiment producten en diensten aan deze sector levert, van ruwvoederwinning tot geautomatiseerde voersystemen, stalreinigers en melkrobots. Lely werkt bovendien aan concepten die energieneutraal werken in de melkveesector mogelijk maken. Lely is al vele jaren de onbetwiste marktleider in de verkoop en service van geautomatiseerde melksystemen. Het bedrijf heeft een sterke positie op het gebied van ruwvoederwinning. De opgebouwde kennis in de agrarische keten, inmiddels ruim zestig jaar, is ongeëvenaard. De Lely Groep is actief in meer dan zestig landen en biedt werk aan ruim 1.500 mensen. De omzet bedraagt 470 miljoen euro. Meer informatie: www.lely.com.


Noot voor de redactie

Voor meer informatie verzoeken wij u een e-mail te sturen naar communications@lely.com of telefonisch contact op te nemen met Els Versluis, Manager Marketing & Communications van Lely Holding (010 – 5996 500).

Top