Lely viert mijlpaal met succesvolle YouTube-actie

Lely viert mijlpaal Astronaut melkrobot met succesvolle YouTube-actie

27 januari 2012

Nieuws

Maassluis, 27 januari 2012 – Begin december 2011, bijna twintig jaar na de lancering van het eerste geautomatiseerde melksysteem door Lely, is de 12.500ste Lely Astronaut melkrobot geïnstalleerd. Deze mijlpaal was voor de internationale producent van agrarische machines aanleiding om een actie via YouTube op te zetten onder haar klanten. Gebruikers van een Lely Astronaut melkrobot werden uitgedaagd om een innovatieve video te maken over hun product, waarmee zij kans maakten op een waardebon van 12.500 euro.

Lely werd vervolgens verrast door een groot aantal inzendingen, maar vooral ook door de hoge kwaliteit en originaliteit van de video’s. Tijdens de actieperiode van twee maanden werden 51 video’s ingezonden, afkomstig uit vijftien verschillende landen. Door de passie en professionaliteit waarmee de deelnemers te werk waren gegaan, was de actie zeer succesvol. Alexander van der Lely, CEO van de Lely Groep: “Het enthousiasme van onze klanten is tot uitdrukking gekomen in veel creatieve inzendingen. Wij zijn er trots op dat zij zo betrokken zijn bij ons product en daarmee deze actie tot een enorm succes hebben gemaakt.”

De video’s zijn beoordeeld door een internationale jury van marketingmedewerkers bij Lely, onder voorzitterschap van Alexander van der Lely, CEO van de Lely Groep. Na zorgvuldige evaluatie is donderdag 19 januari de winnaar van de actie geïnformeerd. Deze Zwitserse deelnemer maakte het filmpje ‘Five past cow’ en heeft daarmee op creatieve en professionele wijze in beeld gebracht wat de Astronaut melkrobot voor effect heeft op zijn familie en het melkveebedrijf. Met dit filmpje heeft deze inzender de waardebon van 12.500 euro gewonnen. De tweede en derde plaats werden beloond met een waardebon van 2.500 euro.

Het winnende filmpje en andere inzendingen kunnen worden bekeken op:http://www.youtube.com/playlist?list=PL0DBA50D7D51241DC.

Over de Lely Groep

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Lely is het enige bedrijf wereldwijd dat een compleet assortiment producten en diensten aan deze sector levert, van ruwvoederwinning tot geautomatiseerde voersystemen, stalreinigers en melkrobots. Lely werkt bovendien aan concepten die energieneutraal werken in de melkveesector mogelijk maken. Lely is al vele jaren de onbetwiste marktleider in de verkoop en service van geautomatiseerde melksystemen. Het bedrijf heeft een sterke positie op het gebied van ruwvoederwinning. De opgebouwde kennis in de agrarische keten, inmiddels ruim zestig jaar, is ongeëvenaard. De Lely Groep is actief in meer dan zestig landen en biedt werk aan ruim 1.500 mensen. De omzet bedraagt EUR 470 miljoen euro. Meer informatie: www.lely.com.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Els Versluis, International Marketing and Communications Manager Lely Group, eversluis@lely.com, + 31 (0)10 59 96 500.

Top