Lely start productie melkveeapparatuur in Noord-Amerika

Maassluis, 23 maart 2012 – Lely Groep, wereldwijd marktleider in gerobotiseerde melkveesystemen, heeft haar Noord-Amerikaanse vestiging in Pella (Iowa) uitgebreid met productiefaciliteiten. Daarmee vergroot Lely haar dienstverlening op de Noord-Amerikaanse markt. Het is Lely’s eerste productievestiging voor melkveeapparatuur buiten Nederland. De officiële opening door CEO Alexander van der Lely en zijn zoon Laurens is op 29 maart.

26 maart 2012

Nieuws

Lely heeft besloten om lokaal te gaan produceren om tegemoet te komen aan de sterk groeiende vraag naar melkveeapparatuur in Noord-Amerika. Lely zal gebruik maken van lokaal vervaardigde onderdelen om sneller en efficiënter te kunnen handelen, maar ook om de kosten van transport te beperken. De productiehal bevindt zich op het terrein van Vermeer, Lely’s strategische partner in producten voor ruwvoederwinning. Vermeer en Lely werken al ruim twintig jaar nauw samen. Behalve een productiehal is er nu ook meer kantoorruimte voor Lely-afdelingen zoals Customer Service en Farm Management Support.

Lely USA is inmiddels acht jaar gevestigd in Pella. De Noord-Amerikaanse markt biedt het bedrijf volop kansen, omdat Lely de interesse in haar melkveeproducten ziet toenemen, van familieboerderijen tot grootschalige melkveebedrijven. “Het verheugt ons dat wij met onze uitbreiding wat terug kunnen doen voor de hulpvaardige gemeenschap van Pella, onder andere door nieuwe banen te scheppen, meer dan twintig fulltime functies in het eerste jaar. Afhankelijk van de marktvraag zullen we ons portfolio van melkveeproducten uitbreiden. We zijn in staat om flexibel te reageren op de marktbehoeften, dankzij onze samenwerking met Vermeer. We voeren dezelfde strategie”, zegt Alexander van der Lely.

Twintig jaar na de introductie is de Lely Astronaut melkrobot nog steeds een uiterst succesvol product, waardoor het bedrijf een toonaangevende internationale positie heeft opgebouwd in de melkveehouderij. Inmiddels zijn meer dan 12.500 Lely Astronaut melkrobots verkocht, terwijl momenteel jaarlijks ongeveer drieduizend melkrobots worden geproduceerd.

De productiehal in Pella is 3.133 m2, met daarnaast 572 m2 kantoorruimte. De moderne uitstraling van het gebouw is gebaseerd op het nieuwste Lely Center in Bain de Bretagne (Frankrijk).

Over de Lely Groep

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Lely is het enige bedrijf wereldwijd dat een compleet assortiment producten en diensten aan deze sector levert, van ruwvoederwinning tot geautomatiseerde voersystemen, stalreinigers en melkrobots. Lely werkt bovendien aan concepten die energieneutraal werken in de melkveesector mogelijk maken. Lely is al vele jaren de onbetwiste marktleider in de verkoop en service van geautomatiseerde melksystemen. Het bedrijf heeft een sterke positie op het gebied van ruwvoederwinning. De opgebouwde kennis in de agrarische keten, inmiddels ruim zestig jaar, is ongeëvenaard. De Lely Groep is actief in meer dan zestig landen en biedt werk aan ruim 1.500 mensen. De omzet bedraagt 470 miljoen euro. Meer informatie: www.lely.com.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Els Versluis, International Marketing and Communications Manager Lely Group, eversluis@lely.com, + 31 (0)10 59 96 500.

Top