Lely Campus geeft ruimte voor personeelsgroei in kansrijke markt

Maassluis, 16 april 2012 – In de Dijkpolder in Maassluis begint de Lely Groep, een internationale producent van toonaangevende innovaties voor de agrarische sector, op 27 april de bouw van een complex voor innovatie en realisatie. De nieuwbouw is voor Lely noodzakelijk vanwege de sterk groeiende marktvraag, waardoor het aantal medewerkers alleen al in 2011 met 35 procent toenam. Bovendien wil Lely haar producten in een duurzame omgeving ontwikkelen en produceren. Met het nieuwe internationale hoofdkantoor gaat Lely voor de certificering van het meest duurzame industriële gebouw in Europa.

16 april 2012

Nieuws

De nieuwbouw brengt de kantoor- en productiemedewerkers van de vestigingen in Maassluis onder één dak. Het bestaande gebouw voor de productie van machines voor ruwvoederwinning (Weverskade 60) voldoet nog uitstekend en wordt gekoppeld aan de nieuwbouw. Daarnaast keert de productie van melkrobots, stalproducten en voerapparatuur terug in Maassluis. In 2008 moest Lely deze activiteiten naar Rotterdam verhuizen vanwege de enorm gestegen vraag en het ruimtegebrek op de oude locatie. In totaal zullen ongeveer 175 engineers in de gebouwen worden ondergebracht. De toekomstige werkomgeving zal de medewerkers nog meer ruimte voor creativiteit en innovatie bieden op basis van moderne werkmethodes, zoals ‘Work Smarter’ (Het Nieuwe Werken) en ‘Lean’. ‘Work Smarter’ moet bijdragen aan efficiënter en effectiever samenwerken, opdat Lely haar groei kan realiseren. Bovendien maakt het Lely’s profiel als moderne, professionele en aantrekkelijke werkgever nog krachtiger. 


Hoogst haalbare niveau van duurzaamheid 

Het Rotterdamse architectenbureau ConsortArchitects ontwikkelde het Masterplan voor de locatie in Maassluis, tekent voor het ontwerp en voert de bouwdirectie. ConsortArchitects begeleidt Lely ook in het traject naar BREEAM certificering van zowel het kantoor als de productiehal. BREEAM is een integrale beoordelingsmethode, gebaseerd op duurzaam gebruik van onder andere energie, ecologie, transport, materialen en gezondheid. Bij de certificering worden werkmethoden, materialen, installaties en zelfs het onderhoud gewogen. De duurzaamheid van het nieuwe bedrijfscomplex van Lely zal ver boven het gemiddelde niveau liggen. Lely ambieert het hoogst haalbare niveau: de BREEAM score ‘Excellent’ voor het kantoor en ‘Outstanding’ voor de productiehal. In Europa is deze hoogste duurzaamheidsonderscheiding voor een gebouw met industriefunctie nog niet eerder toegekend. 


Uitvoering 

De uitvoering van de nieuwbouw is in handen van hoofdaannemer Dura Vermeer Bouw Rotterdam. De totale bouwsom bedraagt ruim veertig miljoen euro. Dura Vermeer is ook één van de initiatiefnemers en ‘founding partners’ van de Dutch Green Building Council, die gericht is op BREEAM. 

Het nieuwe bedrijfscomplex van Lely combineert duurzaamheid, functionaliteit en uitstraling. De hoofdkleur van het gebouw is wit, afgewisseld met grijs/antraciet. De buitenruimte wordt ingericht als een boerenerf, compleet met gras en een weg daartussendoor, een verwijzing naar het erfpad. Verder zullen de bestaande polderbomen, die ook aan de overkant van de snelweg staan, het beeld bepalen. Nagenoeg alle medewerkers hebben uitzicht op het groene Midden-Delfland. 

Het terreinoppervlak van de nieuwbouw bedraagt 7,5 hectare. Het kantoorgebouw beslaat 10.500 m2, inclusief alle algemene voorzieningen. De productieomgeving zal 22.500 m2 omvatten. De oplevering van het complex wordt in juni 2013 verwacht. 

Meer informatie en foto’s: www.lelyinhetnieuw.nl. 

Over de Lely Groep 

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Lely is het enige bedrijf wereldwijd dat een compleet assortiment producten en diensten aan deze sector levert, van ruwvoederwinning tot geautomatiseerde voersystemen, stalreinigers en melkrobots. Lely werkt bovendien aan concepten die energieneutraal werken in de melkveesector mogelijk maken. Lely is al vele jaren de onbetwiste marktleider in de verkoop en service van geautomatiseerde melksystemen. Het bedrijf heeft een sterke positie op het gebied van ruwvoederwinning. De opgebouwde kennis in de agrarische keten, inmiddels ruim zestig jaar, is ongeëvenaard. De Lely Groep is actief in meer dan zestig landen en biedt werk aan ruim 1.600 mensen. De omzet bedraagt circa 500 miljoen euro. Meer informatie: www.lely.com


Noot voor de redactie 

Voor meer informatie verzoeken wij u een e-mail te sturen naar communications@lely.com of telefonisch contact op te nemen met Els Versluis, Manager Marketing & Communications van Lely Holding (010 – 5996 500).

Top