Lely reikt Awards uit aan leveranciers op dag over ketensamenwerking

Tijdens de jaarlijkse leveranciersdag bij het Lely hoofdkantoor in Maassluis, heeft het bedrijf twee van zijn vaste leveranciers een Award overhandigd. Meer dan 120 deelnemers woonden de bijeenkomst op 2 april 2015 over ketensamenwerking en innovatie bij. De leveranciers spraken samen over thema's als Smart Industry*, best practices op het gebied van innovatie en co-creatie met ondersteuning van Kamer van Koophandel.

10 april 2015

Nieuws

Als dag afsluiting vond de prijsuitreiking plaats. De bedrijven GevaSol en LKL Staal BV hadden de eer om als winnaars uit de bus te komen voor respectievelijk de Supplier ‘Step Change’ Award en de Award voor ‘Operational Excellence’. Lely heeft de Awards in het leven geroepen om het belang van een betrouwbare en innovatieve “supply chain” voor Lely te onderstrepen.

De Step Change award werd uitgedeeld aan Gevasol, in Nederland gevestigd in Voorhout. Deze leverancier van oplossingen voor o.a. melkcontrole- pompen en ventielen had zich ten doel gesteld een ‘rolmodel’ leverancier voor Lely te worden en heeft hierin sinds 2010 belangrijke stappen gezet. Door het stroomlijnen van de logistiek en assemblage heeft Gevasol onder meer het uitvalpercentage verlaagd naar 0%. Daarnaast heeft Gevasol actief de samenwerking opgezocht om de totale kosten voor Lely te verbeteren.

Neri Lasky, Directeur van Gevasol toonde zich blij verrast: ‘Wij zijn in de acht jaar dat we leveren aan Lely enorm gegroeid in aantal en ambitie. We begonnen destijds met drie man en zijn nu met 300 mensen aan het werk. Wat een mooie erkenning. We zijn trots op de reis die we samen met Lely hebben gemaakt en voor die mogelijkheid danken we het team van Lely. We kijken uit naar de toekomstige gezamenlijke uitdagingen’.

Supplier Award Operational Excellence: LKL Staal BV Uden

LKL Staal BV is bekroond voor meer dan 10 jaar van succesvolle leveringen van gietwerk, smeedwerk en volledig machinaal bewerkte delen aan zowel Lely grasland als dairy in Maassluis. De eigen Chinese productie en uitgebreide kwaliteitscontroles weten de vraag vanuit Lely altijd zonder gebreken te vervullen. Ook in 2014 heeft deze leverancier weten te leveren met OTD rating van 100% en met een uitvalpercentage van 0,0%. Met recht excellent!

LKL Staal Directeur Riny van den Heuvel hoopt de relatie met Lely lang te kunnen voortzetten. ‘We zijn van plan dit te continueren en hebben vandaag leuke inzichten opgedaan. We zijn erg trots dat we deze Award hebben gekregen’.

 * Rapport over Smart Industry van de Kamer van Koophandel

Top