Nu ook Lely Vector inclusief voerkeuken in de lease

Lease geeft meer mogelijkheden

Machines kun je leasen, gebouwen niet omdat deze nagelvast zijn. Lely Finance heeft voor het Vector automatisch voersysteem een uitzondering gemaakt. Nu kan naast de Vector ook het gebouw van de voerkeuken gefinancierd worden. Dit geeft de veehouder meer flexibiliteit. Afhankelijk van de wensen van de veehouder kan de voerkeuken in verschillende groottes geleverd worden en kan zowel de bovenbouw als de onderbouw meegeleasd worden.

26 april 2017

Nieuws

content

Voor een vast bedrag per maand least een veehouder een Vector met een voerkeukengebouw. Steeds meer boeren kiezen hiervoor, omdat de fluctuerende melk- en voerprijzen onzekerheid brengen. Met een leaseconstructie gebruikt de melkveehouder niet alle liquide middelen. Het brengt meer inzicht in de kosten en leidt tot meer zekerheid. Inmiddels is bij Peter Gille van boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek het eerste leaseproject gerealiseerd met Vector automatisch voersysteem inclusief voerkeuken.

‘Ik weet nu precies wat het kost’

Eind maart heeft Peter Gille het Vector automatisch voersysteem plus voerkeuken in gebruik genomen via financial lease. Gille: “Onze voermengwagen was te klein geworden en nodig aan vervanging toe.” Dit was voor de veehouder één van de redenen voor de aanschaf van de Vector. Over de leaseregeling is de veehouder zeer te spreken. “Ik weet nu precies waar ik aan toe ben, elke maand betaal je exact hetzelfde bedrag. Op deze manier kun je een buffer opbouwen waardoor je een reserve achter de hand houdt,” vertelt Gille tevreden. “Bovendien werken we met de Vector ook kostenefficiënt,” geeft Gille aan. “Met de Vector kunnen we de arbeid veel efficiënter indelen en inzetten op andere plekken binnen ons bedrijf. Daarnaast vinden wij het belangrijk de koeien meerdere malen per dag van vers voer te voorzien.”

‘Je creëert mogelijkheden’

Eric van den Hengel van Stalbouw.NL heeft het project bij Peter Gille begeleid, zowel op bouwkundig als op financieel vlak. Ook hebben zij hem ondersteund in het vergunningstraject en bij de bouw van de voerkeuken. Eric: “Het is een mooie manier om dit project via financial lease aan te bieden, je creëert mogelijkheden voor de veehouder.”

ID Agro biedt nu de standaard schaalbare voerkeuken oplossing voor het Vector systeem

“Het gebouw is speciaal ontwikkeld voor de Vector in samenwerking met Lely Nederland, zodat deze voldoet aan de gestelde eisen van Lely Finance. De voerkeuken is in diverse materialen en grootte uitvoerbaar,” geeft Erik Lindeboom van ID Agro aan. Zij bouwden de voerkeuken bij Peter Gille. “Het gebouw is compact uitgevoerd met schuifdeuren. De rail waar de voergrijper aan hangt, is geïntegreerd in de kapconstructie. Dit brengt een kostenreductie met zich mee.”

Over de Vector + voerkeuken

De Vector bestaat uit een rijdende meng- en voerrobot (MVR) en uit een voerkeuken waar de voergrijper zich boven de kuilblokken beweegt om het voer te selecteren, op te pakken en in de MVR te laden. De voerkeuken is een open ruimte met lijnen op de vloer waar je verschillende voersoorten op kunt plaatsen.

Top