Voornemen om joint venture tussen Synerlogic en Lely te beëindigen

Veranderde logistieke behoefte leidt tot voornemen om joint venture tussen Synerlogic en Lely te beëindigen

Duiven, 21 februari 2019. Vandaag maken Lely en Synerlogic bekend dat zij het voornemen hebben om Lely Synerlogic in Duiven, de joint venture die voor Lely de opslag en logistiek van reserve-onderdelen (spare parts) verzorgt, te beëindigen. Voor de circa 30 medewerkers zal hun baan komen te vervallen. Na overleg met de OR zal geprobeerd worden hen van werk naar werk te begeleiden.

21 februari 2019

Nieuws

Het familiebedrijf Lely in Maassluis is de laatste jaren wereldwijd enorm gegroeid in robots en automatisering voor het melkveebedrijf. Om haar klanten efficiënt van spare parts te blijven voorzien, heeft Lely behoefte aan een logistiek dienstverlener met een wereldwijde dekking, die vestigingen heeft op meerdere continenten. Lely Synerlogic heeft die wereldwijde dekking niet. Bovendien is het door de enorme groei aan logistieke centra en logistiek dienstverleners, met de huidige inrichting en omvang onmogelijk om concurrerend te blijven. Beide partners hebben daarom het gezamenlijk voornemen om de activiteiten van Lely Synerlogic die gericht zijn op warehousing en levering van spare parts voor Lely te stoppen en de joint-venture te beëindigen. 

Start overleg werknemersvertegenwoordigers
Ten aanzien van de gevolgen van dit voorgenomen besluit voor de betrokken medewerkers vindt de directie van Lely Synerlogic het belangrijk om goede afspraken te maken met de werknemersvertegenwoordigers. De inzet is om, samen met de OR en de betrokken medewerkers, te werken aan een passende oplossing, die primair gericht is op het vinden van ander werk voor hen.

Over Synerlogic 
Synerlogic ontwikkelt, produceert en distribueert al meer dan 110 jaar ingrediënten, (vee-) voedingsadditieven, chemie en reinigings- en desinfectiemiddelen voor de food industrie. Hiervoor heeft Synerlogic de beschikking over een eigen moderne productiefaciliteit, R&D, laboratorium en warehouse. Zowel het complete proces als de producten voldoen aan alle wettelijke eisen die gesteld worden, zoals HACCP, GMP+ en Responsible Care.
 

Over de Lely Groep 
Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor de agrarische sector. Met de koe als middelpunt ontwikkelt het bedrijf hoogwaardige robots en datasystemen die het dierenwelzijn, de flexibiliteit en productie op het melkveebedrijf verhogen. 
Lely is al meer dan 25 jaar wereldwijd leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen, aan opeenvolgende generaties melkveehouders. Elke dag inspireert Lely haar medewerkers om klanten innovatieve oplossingen te bieden, en een vertrouwde partner te zijn voor lange termijn advies en ondersteuning. Met haar hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van toegewijde Lely Center vestigingen voor verkoop en service op maat, is de Lely Groep actief in meer dan veertig landen en biedt zij werk aan zo’n 1.200 mensen. www.lely.com 

___________________________________

Voor meer informatie:
Andre Kwakman, CEO Synerlogic; tel. 06 - 33606385
 

Top