Online supermarkt Picnic bezorgt verse melk gebotteld op de boerderij

Bodegraven, 19 februari 2020 – Verse melk van de boerderij, aan huis bezorgd. Dankzij de samenwerking met familieboerderij Oostdam uit Bodegraven is dat vanaf vandaag ook mogelijk bij online supermarkt Picnic. De familie Oostdam sluit zich aan bij Mijn Melk, een platform voor boeren die werken met de Lely Orbiter minimelkfabriek. Dankzij de Lely Orbiter wordt de melk rechtstreeks na het melken, gepasteuriseerd én verpakt. Hierdoor blijft de smaak en versheid optimaal behouden. De verse melk gaat direct naar Picnic, waar het de dag erna al bij de klant op de keukentafel kan staan.

19 februari 2020

Nieuws

Tekst

Melkveehouder Yvonne Oostdam runt met haar man Jorden en vier kinderen een melkveebedrijf in Bodegraven. De familie vindt een lage footprint en comfort voor de koeien belangrijk. Het is dan ook logisch dat zij zich aansluiten bij Mijn Melk, vindt Yvonne Oostdam: “Doordat we de melk zelf verwerken van koe tot fles weten we precies waar de melk terechtkomt. Zo halen we onze koeien uit de anonimiteit. Met deze aanpak weten consumenten bovendien precies bij welke boerderij hun glas verse melk gemolken en verpakt is.”

Slim boeren

Met behulp van de Lely Orbiter kunnen boeren op een slimme manier pure zuivelproducten produceren. Dankzij de melkrobot die gekoppeld is aan de Lely Orbiter, kan de koe zelf bepalen wanneer ze gemolken wordt. De melk wordt vervolgens direct gepasteuriseerd en gebotteld in de geavanceerde minimelkfabriek. Zo is de melk altijd vers en behoudt de melk zijn unieke smaak.

Duurzame toekomst

Familieboerderij Oostdam is de tweede boerderij in Nederland die gaat werken met de Lely Orbiter en zich aansluit bij Mijn Melk. Dankzij de Lely Orbiter kunnen melkveehouders nieuwe mogelijkheden op de zuivelmarkt verkennen. De hogere inkomsten uit hun melk stelt ze in staat om in te spelen op veranderende consumentenbehoeften en investeren in een duurzame toekomst voor hun boerderij. Ook de koe profiteert, omdat zij zelf bepaalt op welke momenten zij eet, rust en gemolken wordt. Ze voelt zich beter doordat ze haar natuurlijke gedrag kan vertonen en zich daardoor vrijer voelt.

De volle en halfvolle Mijn Melk van Picnic zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij online supermarkt Picnic.

Top