Derde Lely Orbiter in gebruik in Twente

Na de lancering van de eerste Lely Orbiter in Udenhout en de tweede in Bodegraven, is nu de derde minimelkfabriek officieel in gebruik. Veehouder Kees Schutte uit Twente krijgt als derde melkveehouder de mogelijkheid om verse melk te verwerken en te bottelen op zijn erf met behulp van de Lely Orbiter.

14 juli 2020

Nieuws

Zuivel van boer Kees

De verse, rijke en smaakvolle ‘Zuivel van boer Kees’ is binnen 24 uur na het melken beschikbaar in winkels en horecagelegenheden in Twente. Er is dus geen vermenging met de melk van andere boerderijen of tussenkomst van een grote zuivelfabriek.

Natuurinclusief
Kees Schutte reageert trots: “De verwerking van de melk vindt plaats op onze familieboerderij – Erve Holtwick in Agelo. Wij zijn een natuurinclusieve boerderij met extra oog voor de natuur en biodiversiteit. Onze mooie, sterke Jersey-koeien staan in het kruidenrijke grasland dat is omheind door struiken en kleurige bloemenranden. Een prachtig landschap dat ook ruimte biedt aan vogels, vlinders, bijen en vele andere insecten. De koeien bepalen zelf, door middel van de Astronaut melkrobot, wanneer ze gemolken worden. Deze optimale leefomstandigheden voor de koe zorgen voor lekker romige melk.”

Initiatief Mijn Melk
Zuivel van boer Kees – herkenbaar aan het blauwe etiket met bloemrijke achtergrond – maakt deel uit van het initiatief Mijn Melk. Mijn Melk is het platform voor boeren die hart hebben voor koe, natuur en mens. De boeren die aangesloten zijn bij Mijn Melk – de ‘Mijn Melk-makers’ – verwerken de melk zelf op hun erf met de Lely Orbiter.

Rechtstreeks van de boerderij
De Lely Orbiter is een geavanceerde minimelkfabriek op het erf en is direct gekoppeld aan de Lely Astronaut. Het streven met de Lely Orbiter – lokale melk, rechtstreeks van de boerderij beschikbaar maken voor de consument – wordt goed ontvangen. Consumenten kiezen steeds vaker voor kleine merken en natuurlijke onbewerkte producten uit de buurt. Zuivel van boer Kees is direct, eerlijk en puur. Dit concept sluit dan ook goed aan op de wensen van consumenten en retailers.

Lees hier meer over de Lely Orbiter.

Top