Lely en Gevasol gaan investeren in de uitvinders van de toekomst

Vanaf vandaag bundelen Lely, de toonaangevende leverancier van robotica en managementsystemen voor het melkveebedrijf en Gevasol, de expert in slimme oplossingen voor beweging- en gas/vloeistof sturing, hun krachten om jongeren te inspireren om gebruik te maken van technologie en innovatie om een betere wereld te creëren. Onder de naam ‘GoDare’ willen zij de volgende generatie technische pioniers nieuwsgierig maken door ze in contact te brengen met de makers en de machines.

22 oktober 2020

Nieuws

Go Dare

Een tekort aan technische professionals en ondernemers, beperkte toegang tot technisch onderwijs en een behoefte aan onderwijsinnovatie zijn belangrijke factoren om te investeren. Bovenal zorgt hun eigen passie voor technologie en innovatie en hun maatschappelijke drive ervoor dat Lely en Gevasol investeren in kinderen en jongvolwassenen van 5 tot 25 jaar. 

logo godare final.jpeg

Bijdragen aan onderwijsinnovatie

Alexander van der Lely, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lely, licht het doel toe: "Dankzij onze aanpak ‘triggeren’ we hun nieuwsgierigheid naar technologie en stimuleren we hen om ‘uitvinders’ te worden. Door kinderen en jongvolwassenen samen te brengen met onze technische professionals bereiden we hen voor op een toekomst in de techniek en dragen we bij aan een duurzame wereld. Wij geloven dat onze experts een unieke positie hebben en de beste rolmodellen zijn om jongeren de kennis en vaardigheden van morgen bij te brengen. Door onze passie, kennis en R&D faciliteiten aan te reiken en samen te werken met lokale scholen en partners dragen we bij aan onderwijsinnovatie.” 

Verbinding met de uitvinders van morgen

Gideon Yadin, CEO van Gevasol gaat verder: "Onze technische professionals werken hard om nieuwe oplossingen te bedenken en te realiseren. Elke dag staan ze voor de uitdaging om creatief te zijn in een omgeving die geoptimaliseerd is voor prestaties. Dankzij onze R&D-faciliteiten en inspirerende sfeer, wekken we ook hun diepgewortelde interesse in technologie op en stimuleren we hun creativiteit, trots en ondernemerschap. Door onze makers van vandaag te verbinden met de uitvinders van morgen, zorgen we voor een interessante verandering van perspectief en het vermogen om van elkaar te leren.”  

GoDare

Beide bedrijven investeren al in technisch onderwijs voor jongeren. Gevasol via Idan Technology in Israël, een ontmoetingsplaats voor jongeren, industrie en technologische ondernemers. Lely via Lely Kits, een programma voor lokale basisscholen. Zij brengen hun kennis en ervaring in hun joint venture GoDare, gevestigd in Nederland. Vanaf vandaag zal de naam Lely Kits dan ook gewijzigd worden in GoDare. Komend jaar zal GoDare de huidige locatie op de Lely Campus upgraden naar een dynamische omgeving met diverse R&D faciliteiten, waar technische professionals en jongeren onder één dak ontdekken, verkennen en creëren.

Neem voor meer informatie contact op via GoDare@lely.com 

Top