Campus Fase 1 krijgt energielabel A+++

Onlangs heeft de Lely Campus Fase 1 energielabel A+++ gekregen. Daarmee voldoet Lely ruimschoots aan de landelijke criteriaeisen vanuit het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) om in 2023 minimaal energielabelklasse C te hebben. In 2030 wordt dit zelfs minimaal energielabelklasse A.

5 november 2021

Nieuws

Page section

Wat is een energielabel?
Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig het gebouw is. Hierbij wordt er o.a. gekeken naar de isolatie van het gebouw en de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en verlichting. Hoe minder fossiele energie een gebouw verbruikt, uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar, hoe beter de energielabelklasse van het gebouw zal zijn. 

Van BREEAM-NL Nieuwbouw naar in-Use
De Lely Campus Fase 1 is BREEAM-NL Nieuwbouw gecertificeerd: een internationaal erkend keurmerk op duurzaamheidsprestaties voor kantoorgebouwen. Onlangs is dit keurmerk ook voor Fase 2 behaald. Weverskade B.V. heeft als doel om het label BREEAM-NL in-Use voor het totale gebouw (Fase 1 en 2) te behalen. Een pittige ambitie, waarbij het behalen van het huidige energielabel A+++ in ieder geval al een stap in de goede richting is. 

 

Top