Lely introduceert de volgende generatie van Lely Juno

Lely introduceert de volgende generatie van Lely Juno, de oplossing voor automatisch voer aanschuiven. De eerste generatie Juno werd in 2008 gelanceerd. In de loop der jaren is het model geoptimaliseerd met nieuwe voordelen om het naar een hoger niveau te tillen. Inmiddels is de Lely Juno uitgegroeid tot marktleider op de markt voor voerschuivers, met meer dan 13.000 geïnstalleerde Juno's in 45 landen over de hele wereld. De ervaringen uit het verleden zijn gebruikt om het huidige Juno model verder te optimaliseren met als belangrijkste doel de bedrijfskosten voor de eindgebruikers te verlagen.

20 september 2022

Nieuws

Page section

Lagere bedrijfskosten 

De volgende generatie Juno is ontwikkeld met de focus op lagere gebruikskosten voor de eindgebruiker en optimaliseren van het onderhoud. De rok van de Juno kan gemakkelijk worden verwijderd, waardoor de verschillende onderdelen toegankelijk zijn. De Juno is voorzien van nieuwe wielen met een verbeterd patroon voor betere grip in alle soorten stalomstandigheden. Verder heeft de Juno verbeterde aandrijfmotoren die leiden tot optimale prestaties met minder stroomverbruik en minder onderhoud. Jelmer Ham, Product Manager bij Lely: "Voortdurende ontwikkeling en innovatie is waar Lely voor staat. Wij zijn altijd bezig met het optimaliseren van onze robots, rekening houdend met de feedback van onze klanten en Lely Centers. De nieuwe Juno is grondig getest en wij geloven dat het de volgende toekomstbestendige generatie is in automatisch voerschuiven. In tijden van stijgende brandstof- en voerkosten zijn we blij dat onze oplossing kan bijdragen aan het verlagen van deze kosten en het verhogen van de inkomsten".   

Lely Juno 

De Lely Juno kan zonder aanpassingen in vrijwel elk type stal worden gebruikt. De Juno volgt aan beide zijden muren en hekken. Daarnaast volgt de Juno metalen geleidestroken om naar het laadstation en, eventueel, andere stallen te rijden. Wanneer de Juno rijdt zonder te duwen kan hij de rok optillen. Dit vermindert slijtage, stelt de Juno in staat om kleine obstakels zoals vloerrails te passeren, zorgt voor voldoende bodemvrijheid bij het rijden op hellingen, en tot slot houdt de rok vrij van modder en mest zodat deze het voer niet vervuilt. De Juno kan de rok laten zakken in een links en rechts duwende positie. Dit maakt de routes efficiënter wat resulteert in een hogere capaciteit van de machine. 

Frequent voer aanschuiven loont  

Vaker voer aanschuiven stimuleert de voeropname van de kudde. Dit heeft een positief effect op diergezondheid, vruchtbaarheid, productie en ook op de financiële resultaten. Frequent voer aanschuiven vermindert de hoeveelheid restvoer. De koeien hebben minder gelegenheid om te sorteren, zodat het gevoerde rantsoen bijna gelijk is aan het gegeten rantsoen. Bij automatisch melken stimuleert frequent voeren de koeien om vaker naar de melkrobot te gaan. En in stallen waar niet genoeg ruimte is voor alle koeien bij het voerhek, kan frequent voer aanschuiven stress en agressie verminderen doordat het voer altijd binnen het bereik van de koeien is. 

Automatisering verlaagt de kosten en verhoogt de productiviteit 

Door het terugkerende werk van voerschuiven te automatiseren, wordt de frequentie van het voerschuiven verhoogd en tegelijkertijd de benodigde arbeid en brandstofkosten aanzienlijk verlaagd. Automatisering maakt het mogelijk de beschikbaarheid van voer ook 's nachts te vergroten. Overdag hoeven veehouders hun activiteiten niet meerdere keren per dag te onderbreken voor het schuiven van het voer. 

Meer informatie? Download dan de brochure over de Lely Juno.

Download de Juno brochure

Error loading the form

An error occured loading the form. This can be caused by content blocking features of your browser or network.

Dank je wel!

U kunt het bestand downloaden met de volgende downloadknop

Download the PDF
Top