Stichting GoDare opent eerste locatie voor nieuwe generatie uitvinders

Jongeren presenteren technische oplossing voor rondzwervend afval op de boerderij

Maassluis, 29 september 2022 – Stichting GoDare heeft vandaag een volledig vernieuwde locatie geopend. Een multifunctionele MakerSpace waar jongeren hun passie voor techniek & innovatie kunnen ontdekken. Op de Lely Campus in Maassluis is een omgeving ontwikkeld met diverse R&D faciliteiten waar technische professionals en jongeren onder één dak kunnen ontdekken, verkennen en creëren. Tijdens de opening presenteerden de kinderen van groep 8 van basisschool St Aloysius hun innovatieve oplossing voor rondzwervend afval op de boerderij.

30 september 2022

Nieuws

Has van de Kieboom van GoDare: “In Nederland is er al jarenlang een groot tekort aan technisch personeel. Techniek promoten is van groot belang om deze tekorten in de toekomst goed op te vangen en de nieuwe generatie uitvinders klaar te stomen voor de toekomst. Daarom wil Stichting GoDare jongeren inspireren om door middel van techniek en innovatie een betere wereld te creëren. Op een leuke en creatieve manier, met opdrachten die jongeren aanspreken.

Duurzame uitvinderschallenge groep 8 

Tijdens de opening presenteerden de kinderen uit groep 8 van basisschool St. Aloysius uit Maassluis het resultaat van hun uitvinderschallenge. Zij hebben gewerkt aan een technische oplossing voor rondzwervend afval op het land van de boer. Een serieus probleem, waarvoor de leerlingen al eerder de boerderij bezochten en de boer spraken. Zo bedachten zij onder meer een grasmaaier die gras en metaal kan scheiden en een machine die met een magneet wekelijks het afval van het land verzameld

“Ik vind het heel leuk omdat je allemaal dingen kunt maken. En je lekker creatief bezig kunt zijn. Ik heb met mijn groepje een robot bedacht die de Hector heet en het afval op het land van de boer opruimt, dat was heel leuk om te doen", aldus Manou (11) van de St Aloysius.

GoDare2.png

Programma voor middelbare scholieren 
Daarnaast deden 12 VMBO leeringen van Lentiz in Maasland mee aan een Creatorchallenge waarbij ze met behulp van hele simpele materialen een machine bouwden die zich over het land of zee of in de lucht kan voortbewegen. 9 Havo/VWO leerlingen van het Lentiz lyceum in Maassluis waren afgelopen weken op een Robot missie. Zij hebben in drie vrijdagen lego robots ontwikkeld die tijdens de opening een speciale missie uitvoerden met de letters G-o-D-a-r-e.  
 

Nova Racing team krijgt vaste innovatieplek bij GoDare 
Naast het programma voor basis- en middelbare scholieren zal het Nova Racing team van de TU Delft ook een vaste plek krijgen bij GoDare. Het team ontwerpt en bouwt elektrische racemotoren. Sinds 2007 verlegt Nova Electric Racing op succesvolle wijze de grenzen van innovatie door duurzame racemotoren met hoge prestaties te ontwikkelen en ermee te racen. Tijdens de opening hebben 9 studenten van het team een demonstratie gegeven van hun project. 


Over GoDare 
Stichting GoDare is een gecombineerd initiatief van agritechbedrijf Lely en Gevasol, expert in slimme oplossingen voor beweging- en gas/vloeistof sturing. Een tekort aan technische professionals en ondernemers, beperkte toegang tot technisch onderwijs en een behoefte aan onderwijsinnovatie zijn belangrijke factoren voor de initiatiefnemers om te investeren in jongeren. Met passie voor technologie en innovatie en een maatschappelijke drive zorgen Lely en Gevasol dat kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar kunnen ontdekken, verkennen en creëren. 

Top