Lely lanceert platform dat de korte keten van verse melk traceert

Duurzame voedselproductie met aandacht voor onze planeet wordt steeds belangrijker. Wereldwijd, maar zeker ook in Nederland. Waar veel producten tegenwoordig steeds grotere afstanden afleggen, is er juist behoefte aan een korte keten, zowel in afstand als in transparantie van het productieproces. Daarom lanceert Lely het platform Mijn Boerderij waarop de melkdrinker kan traceren wat er in het glas melk zit, waar de melk vandaan komt - zelfs van welke koeien - en hoe de melk geproduceerd wordt.

14 maart 2023

Nieuws

Tekst

Recent nog becijferde de Rabobank dat een hap voedsel gemiddeld 30.000 kilometer aflegt voor het op ons bord ligt. Ook ons voedsel dat op Nederlandse bodem is verbouwd, maakt vaak een lange omweg.  

Lely werkt aan een duurzame, aangename en winstgevende toekomst voor melkveehouders. Dit gaat ook over deze korte keten. Duurzaamheid vertaalt zicht terug in minder food miles, maar ook in een betere verbinding tussen consument en boer en meer waardering voor het product. In 2018 is daarom de Lely Orbiter geïntroduceerd. Met de Lely Orbiter kan de boer niet alleen zijn eigen melk op het boerenerf zelf verwerken tot een hoogwaardig product, maar ook de melkliefhebber meenemen in zijn verhaal en iedere fles melk.  

En nu zet Lely de volgende stap met het platform Mijn Boerderij om daarmee de afstand tussen de boer en de consument te helpen verkleinen. Het is tevens een stap in de realisatie van de ‘Boerderij van de Toekomst’.  

Mijn Boerderij is het eerste platform dat verse melk, de herkomst en het productieproces volledig traceerbaar maakt. Via een QR-code op de flessen Mijn Melk, die binnenkort in diverse supermarkten in Nederland te koop zijn, is heel makkelijk zien waar de melk vandaan komt en hoe het gemaakt is.  

Top