Lely en Mauritshuis slaan de handen ineen

Vandaag – precies 75 jaar nadat Lely is opgericht door de broers Cornelis en Arij van der Lely – maken Mauritshuis en het familiebedrijf Lely hun samenwerking bekend. De samenwerking betreft de aanstaande restauratie van het wereldberoemde schilderij ‘De stier’ van Paulus Potter. Het partnership heeft een looptijd van drie jaar.

2 juni 2023

Nieuws

partnership

André van Troost, CEO Lely: “Zoals het Mauritshuis ‘De stier’ behoudt voor toekomstige generaties, zo willen wij melkveehouders wereldwijd helpen hun bedrijf door te geven aan volgende generaties. Dat doen we al 75 jaar. Want al eeuwen zijn boeren en hun vee een belangrijke schakel in de voedselproductie. Ook in de toekomst, want er zijn steeds meer monden te voeden op de wereld. We zijn er dan ook trots op om partner te worden van het Mauritshuis en een kunstwerk van een groot Nederlands schilder te helpen restaureren. We moeten trots zijn op ons Nederlands erfgoed. Of het nu gaat om prachtige kunst of prachtige Nederlandse familiebedrijven zoals Lely.”

Lees het volledige persbericht naar aanleiding van de samenwerking op de website van het Mauritshuis.

Top