Lely Exos wint landelijke RMV Innovatie Award

Naast het winnen van de publieksprijs voor Lely Exos tijdens RMV Gorinchem, ontvingen we gisteren ook de landelijke RMV Innovatie Award! Uit alle genomineerde innovaties, zijn uiteindelijk de top drie finalisten geselecteerd.

26 januari 2024

Nieuws

Page section

Hoog innovatiegehalte  

"Dit is een prachtige waardering voor ons product en de toewijding van het Lely Exos-team. We kijken uit naar de commerciële introductie dit jaar en hopen hiermee een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van deze mooie sector.” – Edwin Honings, Head of Exos.

De vakjury bestond uit Pieter Stokkemans (redacteur veehouderij bij Nieuwe Oogst), Jan Vullings (Hoofdredacteur o.a. Boerderij), Lucas van ’t Hof (Head of Cluster Agri, Groen & Horti bij beursorganisator Easyfairs) en Judith de Vor (melkveehouder en spreker). De jury beoordeelde de drie finalisten op verschillende criteria, zoals het onderscheidend vermogen, hoe vernieuwend het product is, of het inspeelt op actualiteiten uit de sector en hoe het de sector vooruit helpt. Zij waren het unaniem eens dat de Lely Exos de winnaar is van de award.

Lucas van ’t Hof laat weten dat het innovatiegehalte van de Lely Exos erg hoog is. “Er is geen ander product in de markt wat hierop lijkt. De (sensor)techniek is vernieuwend, het verlicht arbeid en heeft een positief effect op de output van het melkveebedrijf en natuurlijk op de gezondheid van de koe.”

Lucas van ’t Hof en Jasper Aardenburg waren gisteren te gast op de Lely Campus voor de prijsuitreiking. Bedankt aan alle collega's die zich elke dag inzetten om van de Lely Exos een succes te maken!

Lees meer over de Lely Exos

Benut het volledige potentieel van vers gras

Top