Overname van Lely Turfcare door Royal Reesink afgerond

Royal Reesink N.V. (“Royal Reesink”) en Lely Holding S.ár.l (“Lely”) hebben vandaag de overname afgerond van Lely's turfcare activiteiten door Reesink in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken. Deze activiteiten bestaan voornamelijk uit de distributie van de Toro machines, die gebruikt worden voor het onderhoud van golfbanen en openbaar groen en de TYM compact tractors (VK, Ierland). Deze activiteiten genereerden een opbrengst van ongeveer € 60 miljoen in 2015, met ongeveer 125 werknemers. De omzet is in de eerste helft van 2016 gegroeid.

26 juli 2016

Pers

Content

Gerrit van der Scheer, CEO of Royal Reesink, merkt op: “Deze overname voegt het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken toe aan de geografische spreiding van onze activiteiten en versterkt onze marktpositie voor machines die golfbanen en openbaar groen onderhouden (turfcare). Deze activiteiten zullen in de toekomst verdergezet worden onder de naam Reesink Turfcare.”

Alexander van der Lely, CEO van Lely Holding: “De verkoop van onze turfcare-activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken is een onderdeel van onze strategie om ons uitsluitend te richten op onze kernactiviteit: melksystemen en ruwvoederproductie. De verdeling van de Toro machines en de TYM compact tractors is bij Royal Reesink in goede handen.”

De aankoopprijs zal gefinancierd worden door een verhoging van bankfinanciering van 170 miljoen euro naar 185 miljoen euro in combinatie met een achtergestelde lening aan Royal Reesink die voorzien wordt door River Acquisition B.V.

Royal Reesink doet momenteel al de distributie van Toro machines in de Benelux via zijn dochterondernemingen Jean Heybroek en Packo. De producten worden rechtstreeks of via dealers geleverd aan melkveehouder, loonwerkers, bedrijven voor groenvoorziening, gemeentes, overheidsinstanties, waterschappen en boswachters. Tot nu toe vonden deze activiteiten voornamelijk in de Benelux plaats en vanaf nu zullen ze ook uitgevoerd worden in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken. Deze overname zal de turfcare-activiteiten van Royal Reesink versterken in landen met een grote turfcare-markt.

Royal Reesink is erin geslaagd zijn marktaandeel en de totale omzet van zijn turfcare-activiteiten in de voorbij jaren te verhogen en is er zeker van dat deze aanpak ook in deze nieuwe geografische markten succesvol zijn. Samen met het huidige management en de werknemers zullen zij zich inzetten om het productenassortiment uit te breiden in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken met de huidige merken van Royal Reesink.

Apeldoorn/Maassluis, 26 juli 2016                                                

Profiel Lely Groep

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst in de agrarische sector. Lely ondersteunt melkveehouders bij het maken van keuzen om slim te boeren. Lely is het enige bedrijf wereldwijd dat een compleet assortiment producten en diensten aan deze sector levert, van ruwvoederwinning tot geautomatiseerde voersystemen, stalreinigers en melkrobots. Lely werkt bovendien aan concepten die energieneutraal werken in de melkveesector mogelijk maken. Lely is al vele jaren leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde melksystemen. Het bedrijf heeft een sterke positie op het gebied van ruwvoederwinning. De opgebouwde kennis in de agrarische keten, inmiddels ruim vijfenzestig jaar, is ongeëvenaard. De Lely Groep is actief in meer dan zestig landen en biedt werk aan ruim 2.000 mensen.

Meer informatie: www.lely.com.

 

Profiel Royal Reesink

Royal Reesink focust op twee segmenten: Reesink Equipment en Reesink Industries.

In Reesink Equipment zijn al onze bedrijven actief als distributeur van diverse A-merken en/of voeren sterke concepten voor de land- en tuinbouw, landschappelijk onderhoud, material handling, grond-, weg- en waterbouw. De producten worden of via dealers of rechtstreeks geleverd aan agrariërs, loonwerkers, groenvoorzieningsbedrijven, golfbanen, gemeentes, overheden, waterschappen, bosbouwers en klanten in de logistieke branche die actief zijn in de sectoren food, non-food, industrie, overslag (havens), agri en GWW-sector.

In Reesink Industries zijn onze bedrijven actief als distributeur van (bewerkt) staal, persoonlijke beschermingsmiddelen en hydraulische componenten/ systemen. In dit segment vindt levering met name plaats aan staalbouwers, constructiewerkplaatsen, installatiebouwers, technische groothandels, offshore en scheepvaartindustrie, machinefabrikanten en de agro-industrie. Kijk voor meer informatie op www.royalreesink.com.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Mr G. van der Scheer, CEO Royal Reesink N.V.
Tel.: +31 (0)575 599 301

Mevrouw M. Vellekoop, Lely media relations
Tel.: +(31)(0)88 122 8221

Top