Minister Schouten van LNV onthult kunstwerken op de Lely Campus

Speciaal ter ere van het 70-jarig bestaan van Lely onthulde minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vandaag vijf bijzondere kunstwerken op het hoofdkantoor van Lely. De unieke kunstwerken zijn gerealiseerd door Nederlandse kunstenaar Frank Rosen.

7 november 2018

Pers

De houten kunstwerken tonen 5 runderrassen uit 5 continenten. Ieder met een eigen namen: Klara (Friesian Holsteiner), Juanita (Texas Longhorn), Hazina (Zebu), Lizzy (Jersey) en Pema (Yak).

Minister Schouten van LNV bracht een bezoek aan de Lely Campus in Maassluis. Hier nam ze een kijkje in de productiehal en heeft ze met de directie gesproken over de toekomst van de agrarische sector en melkveehouderij. 

Alexander van der Lely, CEO van Lely: “Het is heel bijzonder om ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Lely deze kunstwerken te kunnen onthullen met de minister voor onze eigen sector. Het gaf ons tevens de prachtige kans om ons werk als internationaal familiebedrijf aan de minister te laten zien. Wij hebben onze visie op de melkveehouderij van de toekomst gepresenteerd en besproken hoe de innovaties van Lely kunnen bijdragen aan de visie van het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit.” 

Over Frank Rosen

Frank Rosen volgde de Gerrit Rietveld Academie van 1964 tot 1968 te Amsterdam. Hij is bekend als beeldhouwer en schilder en daarnaast als vormgever bij de NOS van meer dan driehonderd televisieprogramma's. Frank ontwierp naast het bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt ook het levensgrote beeld van Dikkertje Dap in Artis. In meerdere plaatsen in Nederland als ook daarbuiten is werk van zijn hand te vinden.

Top