Lely benoemt leden Raad van Commissarissen

Maassluis, 10 juni 2020 – Na de aankondiging in september 2019 om een Raad van Commissarissen op te richten, stelt Lely nu drie van de vier leden voor.

10 juni 2020

Pers

Benoemde leden Raad van Commissarissen

Alexander van der Lely Voorzitter Raad van Commissarissen

‘Alexander begon direct na het afronden van zijn studie aan de universiteit bij het familiebedrijf en bekleedde verschillende functies binnen Lely. In zijn laatste rol als CEO, de functie die hij 15 jaar vervulde, had Alexander de focus op de algemene strategie, R&D, innovatie en business development. In die tijd heeft Lely een transformatie doorgemaakt van het bouwen van landbouwmachines naar wereldwijd leiderschap op het gebied van robots en data voor het melkveebedrijf. Eind 2019 besloot Alexander af te treden als CEO en een Raad van Commissarissen voor Lely op te richten, om vervolgens voorzitter van deze raad te worden.’

Dirk de Groot Lid Raad van Commissarissen

‘Dirk is momenteel Senior Vice President en Business Unit Leader van CGI Nederland. Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van IT en digitale transformatie en brengt waardevolle ervaring mee op het gebied van verandermanagement. Dirk is ook lid van het bestuur van NL Digital, lid van het bestuur van Digicampus en mede-oprichter van DiTTLab. Waardevolle initiatieven die mensen en organisaties bij elkaar brengen om co-creatie en innovatie te stimuleren.’

John Quist Lid Raad van Commissarissen

‘John is CEO en bestuursvoorzitter van Unica Groep, een netwerk van bedrijven met diensten die gebouwen en omgevingen comfortabel, gezond, veilig en duurzaam maken. John heeft meer dan 30 jaar ervaring in leidinggevende functies bij verschillende organisaties, waaronder KPN en VolkerWessels Telecom. In zijn huidige rol helpt hij het familiebedrijf Unica sterk te groeien en transformeren tot een high-performance bedrijf, waarbij de waarden van het familiebedrijf volledig overeind blijven.’

De Raad van Commissarissen zal erop toezien dat Lely ook in de toekomst een gezond familiebedrijf blijft. Met hun waardevolle kennis en ervaring zijn zij zowel toezichthouder als adviseur op het gevoerde beleid van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur van Lely bestaat uit:

  • André van Troost - Chief Executive Officer
  • Gijs Scholman - Chief Commercial Officer
  • Marijke Jansen - Chief Services Officer
  • Martijn Boelens - Chief Technology Officer
  • Ronald Eikelenboom - Chief Financial Officer

Om het team van de Raad van Commissarissen compleet te maken, wordt op dit moment een vierde lid geworven.

Neem voor meer informatie contact op met: Esther Lelij, Corporate Communications Manager at Lely International NV: elelij@lely.com of +31 (0) 6 8253 6989.

Top