Lely slaat 1000e heipaal nieuwbouw Lely Campus fase 2

Maassluis, 8 september 2020 – Vandaag slaat Lely de 1000e paal voor de tweede fase van de ontwikkeling van de Lely Campus in Maassluis. Met deze mijlpaal markeert de robotleverancier voor de melkveehouderij een belangrijk moment in de ontwikkeling van de duurzame Lely Campus.

8 september 2020

Pers

x

Foto: Alexander van der Lely, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lely, en zijn zoon 'verbinden' de eerste fase van de Lely Campus met de nieuwbouw, fase 2.

Vanwege de aanhoudende groei van de bedrijfsactiviteiten wordt een verdubbeling van de huidige faciliteit gerealiseerd, met drie vleugels kantoorruimte van een oppervlak in totaal 8.159 m2 en productiehal van in totaal 21.009 m2. De nieuwe faciliteit wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. Met duurzaamheid hoog in het vaandel, streeft de farming innovator net als bij het huidige gebouw weer naar een ‘BREEAM Outstanding’ certificering.

1000e heipaal
Deze 1000e heipaal is een belangrijke basis voor de ontwikkeling van het nieuwe gebouw. Hier zullen een deel van de 1000 medewerkers van Lely in Maassluis zich gaan huisvesten en zullen duizenden producten per jaar geëxporteerd worden naar melkveehouders wereldwijd. En zo zijn er nog wel 1000 andere activiteiten te bedenken, om de melkveehouderij een aangename, winstgevende en duurzame toekomst te bieden én tevens bij te dragen aan de wereldwijde voedselbehoefte. 

BREEAM certificering
“Het streven naar een ‘BREEAM Outstanding’ certificering bij de nieuwbouw is een voorbeeld dat duurzaamheid verweven is in alle activiteiten van Lely,” zegt André van Troost, CEO Lely. “Er wordt rekening gehouden met de gezondheid van het personeel, milieu en keuze van materialen. Zo komt er een fitnessruimte en wordt er een optimaal werkklimaat gecreëerd. Verder wekken een WKO-installatie en zonnepanelen energie op, wordt water en afval gerecycled en CO2 gereduceerd.” De Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) is uitermate efficiënt, lager dan 0. Dit komt mede door de aanleg van ca. 6.000 m² zonnepanelen. Ook is het streven van de aannemer om te werken met leveranciers met dezelfde duurzame doelstellingen en wordt 80% van de recyclebare materialen van de bouwplaats hergebruikt. 

Planning
In juni 2019 startte de sloop van de oude fabriekshallen. Na het saneren van de grond en het bouwrijp maken, is in juli 2020 gestart met de heiwerkzaamheden. De heiwerkzaamheden gaan door tot eind oktober. Aansluitend start de bouw. De oplevering van de nieuwbouw Lely Campus fase 2 is gepland in het 1e kwartaal van 2022.

Partners
Voor de realisatie van deze nieuwbouw maakt Lely gebruik van meerdere langdurige partners, veelal uit de regio. Voor het ontwerp is ConverseArchitects in de armen genomen en Dura Vermeer als aannemer geselecteerd. Beide waren ook bij fase 1 betrokken.

Groei
In 2014 is de Lely Campus in Maassluis geopend, waar het hoofdkantoor en de fabriek zijn gevestigd. Na de verkoop van de grasland activiteiten in 2017, richt Lely zich volledig op de ontwikkeling van robots voor de melkveehouderij, zoals melkrobots, voeraanschuivers en big data voor het verzamelen en verwerken van informatie voor de boer om zijn bedrijf te kunnen runnen. 

 

Over Lely 
Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor de agrarische sector. Met de koe als middelpunt ontwikkelt het bedrijf hoogwaardige robots en datasystemen die het dierenwelzijn, de flexibiliteit en productie op het melkveebedrijf verhogen. 
Lely is al meer dan 25 jaar wereldwijd leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen, aan opeenvolgende generaties melkveehouders. Elke dag inspireert Lely haar medewerkers om klanten innovatieve oplossingen te bieden, en een vertrouwde partner te zijn voor lange termijn advies en ondersteuning. Met haar hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van toegewijde Lely Center vestigingen voor verkoop en service op maat, is de Lely Groep actief in meer dan 45 landen en biedt zij werk aan zo’n 1.600 mensen. 

www.lely.com  

Neem voor meer informatie contact op met: Esther Lelij, Corporate Communications Manager at Lely International NV: elelij@lely.com, +31 (0) 6 8253 6989.

 

Top