Verbeterde voergrijper voor het Lely Vector voersysteem

Lely introduceert een verbeterde voergrijper voor het Lely Vector automatisch voersysteem. De voergrijper laadt in de voerkeuken, de verschillende voersoorten in de meng- en voerrobot met een nauwkeurigheid van maximaal 98%. Het nieuwe design verbetert de functionaliteit en verlengt de levensduur van de voergrijper, en verlaagt daarmee de onderhoudskosten.

9 november 2020

Pers

Verbeterde functionaliteit

Verbeterde functionaliteit

De nieuwe vorm van de grijperhelften zorgt ervoor dat deze beter gesloten wordt. Voerverlies van enkelvoudige grondstoffen zoals tarwe, krachtvoer en andere losse producten zoals bostel en pulp, behoren nu tot het verleden. Bovendien blijft de keuken netter en schoner. De nieuwe geometrie van de schrapers in de grijperhelften van de voergrijper verhoogt de laadnauwkeurigheid. Daarnaast heeft Lely nieuwe grijptanden ontwikkeld die lange voersoorten efficiënter kunnen laden.

Lely__Lely-Vector-Molenaar-Aarlanderveen-08--3251.jpg

Langere levensduur

De grijperhelften van de nieuwe voergrijper is geheel vervaardigd uit roestvrij staal. Hetzelfde geldt voor alle onderdelen die in contact komen met het voer. Dit voorkomt slijtage die kan worden veroorzaakt door de zuurhoudende sappen van het voer. Het koord voor het sluitmechanisme is daarom ook vervangen door een roestvrijstalen ketting. Bij een levensduur van 10 jaar betekent dit 90% minder onderhoudswerkzaamheden.

‘Alle verbeteringen dragen bij aan een langere levensduur, lagere onderhoudskosten en een hogere betrouwbaarheid van de voergrijper,’ aldus Teus de Jong, Senior Product Manager Feed- en Barnproducten van Lely. ‘We zijn voortdurend bezig met het verder ontwikkelen van ons voerkeukenconcept, omdat dit de meest flexibele, efficiënte en veilige oplossing is voor automatisch voeren.’

De nieuwe voergrijper vervangt de huidige en is tevens verkrijgbaar als upgrade voor bestaande Vector gebruikers. Neem voor meer informatie contact op met een Lely Center bij u in de buurt.

Top