Lely Orbiter produceert naast melk nu ook room

Meer winst op melk dankzij nieuwe toevoeging Orbiter

Lely heeft een nieuwe optie toegevoegd aan de Orbiter, het automatisch zuivelverwerkingssysteem voor de boerderij. Naast volle en halfvolle melk, is het nu voor veehouders ook mogelijk om room direct op het erf te verwerken en op de markt te brengen. Deze nieuwe toepassing stelt veehouders in staat om nog meer uit hun melk te halen.

18 mei 2021

Pers

page section

Melk meer waard
‘De Orbiter maakt eigen zuivelproductie lucratief’, vertelt Corina van Mourik, Sales Manager Lely Orbiter. ‘Door meerdere kostbare schakels uit de logistieke keten te halen, bereikt het eindproduct de eindgebruiker direct vanuit de boer en verhogen we versheid. Daarmee biedt de Orbiter antwoord op de groeiende vraag uit de mark naar lokale, duurzame en verse producten. Door naast melk ook room – wat een hogere prijs per liter heeft – aan het portfolio toe te voegen, verhoogt de Orbiter de waarde van de koemelk voor veehouders opnieuw aanzienlijk.’ 

Kwalitatief hoogwaardige roomproductie 
Bij de introductie van halfvolle melk in 2020 was het voor de Lely Orbiter al mogelijk om melk en room van elkaar te scheiden. De volle melk wordt deels ontroomd tot een vetpercentage van 1,7%. De room die overblijft heeft een minimaal vetpercentage van 35%. De Lely Orbiter slaat beide gescheiden op, zonder verdere toevoegingen. Vervolgens wordt de room gepasteuriseerd op 84 graden Celcius. De room wordt niet gehomogeniseerd. Door te kiezen voor een hoger vetpercentage is de room makkelijker te kloppen en blijft de room langer stijf. Dit maakt het een aantrekkelijk product voor bijvoorbeeld banketbakkers, patissiers en ijsmakers.  De automatische processor van de Orbiter werkt 24/7 en voldoet aan de hoogste voedselveiligheidsnormen. 

Duurzaam en winstgevend
De Orbiter past naadloos in de missie van Lely om veehouders te ondersteunen in het duurzaam en winstgevend inrichten van hun bedrijf. Familie Oostdam, Orbitergebruikers van het eerste uur, is het eerste bedrijf dat start/gestart is met de productie van room en ziet veel potentie. 

Ander nieuws...

Top