Een leven lang passie voor innovatie in de melkveehouderij

56e heipaal nieuw pand Lely Innovations ‘vernoemd’ naar Lely medewerker

Op 19 april werd de 56e heipaal voor het nieuwe gebouw van Lely Innovations op de Zuidbuurt in Maassluis ‘vernoemd’ naar Nico van Paassen, die al 56 jaar in dienst is als medewerker van Lely. De ceremonie markeert een belangrijke nieuwe stap voor toekomstige innovaties van het bedrijf. Dertig jaar geleden stond Lely Innovations aan de wieg van de melkrobot, die baanbrekend bleek voor zowel Lely als vele melkveehouders over de hele wereld. Vanuit het nieuwe pand zal het Innovations team verder werken aan uitvindingen die bijdragen aan een toekomstbestendige melkveehouderij.

19 april 2022

Pers

Vervolg

De Astronaut melkrobot, de Discovery mestrobot, de Lely Vector voerrobot en de nieuwste vinding: de Lely Sphere voor het veilig verwerken en hergebruiken van mest. Enkele voorbeelden van de vele innovaties van Lely Innovations, die bijdragen aan het melkveebedrijf van de toekomst. Een bedrijf waar alles draait om de koe en waar repetitieve taken zijn geautomatiseerd.  Een melkveebedrijf ook, dat gebaseerd is op circulariteit, hergebruik van waardevolle voedingsstoffen, voeren van vers gras, afval- en emissieverlaging en het creëren van een nauwere band tussen boer en consument. Die verbinding met de natuur komt ook tot uiting in het ontwerp van het nieuwe gebouw. 

 

Een leven lang passie voor innovatie 
Nico van Paassen werkt al 56 jaar bij Lely en verricht sinds zijn pensioen, nu 14 jaar geleden, nog steeds werkzaamheden voor Lely Innovations. De 56e heipaal - met daarop zijn naam – werd in de grond geslagen in het bijzijn van onder anderen zijn vrouw, Wethouder Sjoerd Kuiper, CEO van Lely Andre van Troost en de huidige voorzitter van de Raad van Commissarissen, Alexander van der Lely.  

Deze laatste benadrukte het belang dat Lely hecht aan de loyaliteit en waardering van zijn medewerkers: “Met het slaan van de ceremoniële heipaal slaat Nico een mooie symbolische brug tussen het verleden en de toekomst. Nico heeft een heel leven, met heel veel passie voor Lely gewerkt. Een leven in dienst van de boer, zijn bedrijf en zijn koeien. Nog iedere dag ondersteunt Lely veehouders met innovaties die het leven op het melkveebedrijf in alle opzichten een stuk aangenamer, duurzamer en winstgevender hebben gemaakt. Het is prachtig om te zien dat onze gedeelde liefde voor de melkveehouderij niet alleen leidt tot steeds weer nieuwe innovaties, maar ook tot enorme loyaliteit onder onze medewerkers.”  
 

Bijzonder gebouw, met respect voor de omgeving 
Het nieuwe gebouw van Lely Innovations staat middenin de Zuidbuurt, met zijn historische boerderijen en vergezichten. Architect Frans Ziegler maakte een ontwerp in landelijke architectonische stijl met traditionele elementen en veel hout. Daardoor gaat het gebouw, dat het karakter heeft van een boerenerf, als het ware op in de omgeving. De beplanting eromheen verzacht bovendien de contouren van het gebouw, en draagt bij aan de biodiversiteit in het gebied. Op deze wijze wordt er met respect voor de omgeving gebouwd en ruimte geboden aan de natuurlijke omgeving. In deze omgeving verwachten we de biodiversiteit te stimuleren, met daarbij speciale aandacht voor de steenuil die daarvoor van groot belang is.   

 

Over Lely  
Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor de agrarische sector. Met de koe als middelpunt ontwikkelt het bedrijf hoogwaardige robots en datasystemen die het dierenwelzijn, de flexibiliteit en productie op het melkveebedrijf verhogen.  

Lely is al meer dan 25 jaar wereldwijd leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen, aan opeenvolgende generaties melkveehouders. Elke dag inspireert Lely haar medewerkers om klanten innovatieve oplossingen te bieden, en een vertrouwde partner te zijn voor lange termijn advies en ondersteuning. Met haar hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van toegewijde Lely Center vestigingen voor verkoop en service op maat, is de Lely Groep actief in meer dan 45 landen en biedt zij werk aan zo’n 2.100 mensen.  

 

Meer informatie
Voor vragen kunt u contact opnemen met Cindy van IJzendoorn, tel 06-51715551 of cijzendoorn@lely.com

Top