Een hoger rendement en subsidie-mogelijkheden bij aanschaf van een automatisch voersysteem

7 December 2022 - Twee vliegen in één klap! Naast een hoger rendement door de aanschaf van een automatisch voersysteem, zijn er ook meerdere subsidiemogelijkheden. Ook dit jaar is het Lely Vector Automatisch voersysteem met voerkeuken opgenomen in de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu investeringen (Vamil).

7 december 2022

Pers

Tegenvallende kasstroom en hoge belastingaanslag

Veel veehouders hebben last van een tegenvallende kasstroom en toch een hoge belastingaanslag. De oorzaak is veelal te hoge kosten ten opzichte van de melkprijs waardoor er weinig geld over blijft om te investeren. Tegelijk zijn er weinig afschrijvingen meer waardoor de belastingaanslag (te) hoog uitpakt. Met een investering in automatisch voeren kunnen beide uitdagingen aangepakt worden. 

Rendement

Allereerst gaat het natuurlijk om rendement. De afgelopen jaren kiezen steeds meer veehouders ervoor om het voeren te automatiseren met de Lely Vector. De belangrijkste redenen: vaker en preciezer voeren heeft een positief effect op de diergezond, geeft een hogere voeropname en –efficiëntie, er zijn minder aankopen nodig omdat het voer beter benut wordt en daardoor een hoger rendement. 

Bonus van belastingdienst

Daarnaast komt de Lely Vector in aanmerking voor diverse subsidies, zoals de MIA\Vamil. De MIA zorgt bovenop de reguliere afschrijving voor een extra aftrekpost op uw inkomen tot 28% van de investering! Deze bonus van de belastingdienst zorgt het volgende jaar voor een aanzienlijk lagere aanslag.

De MIA\Vamil regeling kan aangevraagd worden via RVO.nl: MIA\Vamil

Voor meer informatie over de Lely Vector: www.lely.com/nl/oplossingen/voeren/vector

Over Lely

Lely, opgericht in 1948, richt zich op een duurzame, winstgevende en aangename toekomst voor de agrarische sector. Met de koe als middelpunt ontwikkelt het bedrijf hoogwaardige robots en datasystemen die het dierenwelzijn, de flexibiliteit en productie op het melkveebedrijf verhogen.  
 
Lely is al meer dan 30 jaar wereldwijd leidend in de verkoop en service van geautomatiseerde systemen, aan opeenvolgende generaties melkveehouders. Elke dag inspireert Lely haar medewerkers om klanten innovatieve oplossingen te bieden, en een vertrouwde partner te zijn voor lange termijn advies en ondersteuning. Met haar hoofdkantoor in Maassluis en een wereldwijd netwerk van toegewijde Lely Center vestigingen voor verkoop en service op maat, is de Lely Groep actief in meer dan 45 landen en biedt zij werk aan zo’n 2.100 mensen.  

Neem voor meer informatie contact op met Eefje van der Weijde, Marketing Manager Lely Benelux, evanderweijde@lely.com + 31 (0)6 23 53 93 56. 

Top