Lely indstiller kommercielle aktiviteter i Rusland og Hviderusland

Lely fordømmer Ruslands invasion og indstiller omgående kommercielle aktiviteter i regionen. Det betyder, at vi holder op med at levere robotter til Rusland og Hviderusland. Vi vil fortsat levere reservedele og forbrugsvarer til vores eksisterende kunder i disse lande af hensyn til køernes trivsel og regionens fødevaresikkerhed.

4. marts 2022

Nyheder

Page section

Hos Lely er vi chokerede over Ruslands militære invasion af Ukraine. Det ukrainske folk befinder sig midt i en krig og møder stor usikkerhed. Vores tanker går til de mennesker, som krisen påvirker direkte.

Som global leverandør af robotter til mælkeproduktion er vi bevidste om vores rolle i den globale fødevareforsyning, herunder i Ukraine, Rusland og Hviderusland. Vi ønsker at gøre det rigtige i forhold til befolkningen (fødevarer), køerne (dyrevelfærd) og de løfter, vi har givet til blandt andre vores landmænd. På den anden side fordømmer vi alle former for vold begået af Rusland i denne krise. De aktuelle handlinger strider imod vores værdier, og det har fået os til at beslutte helt at indstille vores kommercielle aktiviteter i Rusland og Hviderusland. 
 
Hver eneste dag og med hver en handling, vi udfører, overvejer vi, om den stadig bidrager fyldestgørende til vores mål om at garantere dyrevelfærden. Samtidig ser vi også kritisk på den rolle og position, som indtages af de partnere, vi samarbejder med i området.  
 
Sikkerhed  
Folkets sikkerhed kommer i første række. De af vores direkte og indirekte kolleger, leverandører og kunder og alle, som oplever konsekvenserne af denne krise på den ene eller den anden måde. Inden for det begrænsede råderum, Lely stadig har, styres vores beslutninger i første omgang af ansvaret for vores medarbejderes og samarbejdspartneres sikkerhed.  

For at støtte materielt har Lely doneret til en ukrainsk søsterorganisation til FBNed (Familiebedrijven Nederland, som Lely er medlem af). De har oprettet to humanitære programmer i Ukraine. 

Landmændenes virksomhedskontinuitet versus sanktioner 
Selvom Lely kraftigt fordømmer invasionen af Ukraine, vil vi ud fra vores aktuelle viden ikke ensidigt indstille vores støtte til vores eksisterende kunder i Rusland, Hviderusland og nabolandene. Grunden til, at vi fortsat leverer reservedele og vedligeholdelsesprodukter til eksisterende kunder, der ikke er på sanktionslisten, er som det eneste dyrevelfærd og den kritiske rolle, vores kunder spiller i fødevareproduktionen. 

Vi opererer efter følgende principper: 

  1. Så vidt som de globale sanktioner tillader det, leverer vi kun reservedele og forbrugsvarer til eksisterende Lely-kunder. I betragtning af sanktionernes omfang kan Lely ikke garantere rettidig og fuld levering af de nævnte produkter. 
  2. Alle partnere, som Lely samarbejder med på disse områder, screenes ud fra internationale sanktionslister. Det samme gælder alle (potentielle) kunder, vores kunders økonomiske partnere, vores fragtvirksomheder, fragtvirksomhedernes økonomiske partnere og alle andre eventuelle interessenter. 
  3. Hvis en part optræder på en af de af Lely bekendte sanktionslister, vil enhver form for samarbejde blive indstillet i overensstemmelse med EU's, Storbritanniens og USA's sanktioner. 
  4. Nye projekter tages til overvejelse, når sanktionerne hæves.  

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Geert Frank, Head of International Marketing and Communications hos Lely International NV: gfrank@lely.com, +31 (0) 6 51843294.

Top