Lely rapporterer stor vækst i 2020

Et flot resultat i et dynamisk og udfordrende år.

29. marts 2021

Press

Page section

Højdepunkter:
• Rekordstort salg på 615 millioner Euro
• Øget kundetilfredshed og anerkendelse af Lelys produkter og serviceydelser
• Løbende stigning i den globale automatisering på mælkeproduktioner
• Introduktion af banebrydende og cirkulære innovationer, der leder til ”Fremtidens bedrift”
• Udnævnelse af medlemmer af Lelys Supervisory Board

Et stærkt år

Til trods for COVID-19, var 2020 endnu et stærkt år for Lely, med et rekordstort salg på 615 millioner Euro (606 millioner Euro i 2019). Stigningen er et resultat af den stigende globale indførelse af automatisering på mælkeproduktioner. Ud over en stigning i de etablerede markeder i Europa og Nordamerika, så man også en stigning i Asien og Latinamerika. Den primære årsag til denne stærke udvikling, er successen med robotprodukter, specielt Lely Astronaut A5 malkerobotten. Ud over produkter til malkning, investerer et
stigende antal landmænd også i Lelys automatiske løsninger til fodring og gødningshåndtering. Derudover har en stigende andel af installerede robotter resulteret i en stor stigning i salget af forbrugsvarer og serviceydelser.

For at sikre positionen som farming innovators, er Lelys udgifter til Research & Development (R&D) i 2020 steget i takt med det øgede salg, og var således på 6,5 % i 2020. Yderligere udvidelse af ekspertise blev opnået gennem strategiske investeringer i start-ups og i tæt samarbejde med kunderne.

Også et usædvanligt og dynamisk år

Andre van Troost, CEO i Lely udtaler: “2020 har været et usædvanligt og dynamisk år. Som et ”One Lely” team, har vi været ukuelige, fleksible og kreative, mens vi alle har stået over for Corona-pandemien. Det har været muligt for os, på en sikker måde, at fortsætte vores produktion i Maassluis i Holland og Pella i USA, og på den måde sikret, at vores forretning blev holdt kørende og at vores produkter stadig kunne blive produceret og serviceret.

“Selvom det ikke altid var nemt, er vi meget stolte af det engagement og den dedikation vores medarbejdere og Lely Center har udvist. Sammen har vi fortsat med at forsyne landmænd med vores innovative løsninger og serviceydelser. Vi vil gerne takke især landmændene for at udvise tillid til Lely. Vi føler os privilegerede over at arbejde i en sektor hvor de spiller en afgørende rolle med at brødføde verden, mens de producerer sikre og konkurrencedygtige mælkeprodukter af høj kvalitet.
“Vores kunders anerkendelse af vores produkter og den service, Lely Center yder, steg også yderligere i 2020.
Som et resultat heraf ser vi, at vores produkters position på markedet, kombineret med serviceniveauet i Lely Center, fortsat vil tiltrække flere og flere kunder til Lely.”

Lelys “Fremtidens bedrift”

Under Lelys online-event Lely Future Farm Days i oktober 2020, blev 3 banebrydende innovative produkter præsenteret, der skal understøtte visionen om Fremtidens bedrift hos Lely;
• Lely Sphere, et nyt staldsystem, der separerer mineraler fra gødningen og reducerer fordampning;
• Lely Exos, verdens første koncept til autonom høst og fodring af friskt græs;
• Lely Horizon, en ny digital farm management platform.

Alle 3 produkter understøtter cirkulariteten på bedriften, og vil samtidig styrke fornøjelsen, bæredygtigheden
og rentabiliteten for mælkeproducenten.

Udnævnelsen af medlemmer af Lelys Supervisory Board

Lelys Supervisory Board blev også dannet og alle medlemmer udnævnt i 2020. Med Alexander van der Lely som formand, skal Supervisory Board fungere som supervisor og rådgiver for Lelys Executive Board og sikre, at Lely forbliver en sund familievirksomhed.

Udsigten for 2021

COVID-19 har vendt det globale marked for mælkeproduktion på hovedet. En stærkt reduceret efterspørgsel efter ”to-go” mælkeprodukter har til en vis grad bragt forsyningen og efterspørgslen ud af balance, og havde en negativ effekt på den globale mælkepris. Stigende foderomkostninger reducerede rentabiliteten hos mælkeproducenter, hvilket forventes at fortsætte i den første halvdel af 2021, mens en forbedring er forventet i løbet af andet halvår i år.

Som en familievirksomhed med et langsigtet fokus, vil Lely fortsat foretage investeringer hen imod visionen om Fremtidens bedrift, og supportere mælkeproducenter verden over med innovative løsninger for at sikre en rentabel, bæredygtig og fornøjelig fremtid i landbruget.

Top