Lely præsenterer visionen for fremtidens bedrift 2035

Hvordan kan innovation være med til at løse landbrugssektorens største udfordringer?

Maassluis, 6. juni 2023 – For at markere sit 75-års jubilæum præsenterede Lely – markedets førende inden for robotter til mælkeproduktion – i dag sin nye vision for fremtidens bedrift. En voksende verdensbefolkning kræver, at vi træffer kloge beslutninger i forhold til fødevareproduktion. Forsigtige prognoser peger på, at efterspørgslen på fødevarer de næste 30 år vil stige med 70 %. Lely viser gennem fem temaer, der er væsentlige for fremtidens bedrift, hvordan innovation kan være med til at løse mælkeproduktionens store udfordringer.

6. juni 2023

Press

content

På 75 år bliver en familieejet virksomhed i Maassluis i Holland til verdens førende producent af robotter til mælkeproduktion.

Forbrugere, politikere, medier samt miljø- og dyreværnsorganisationer kræver i stigende grad, at fødevarer produceres på en anden måde. Lely kan og vil bidrage til denne forandring. For fremtidens bedrift, som vi ser den i 2035, er følgende innovationstemaer centrale:

  • Bedre miljø – vi vil mindske mælkeproduktionens miljøpåvirkning. Ikke kun i forhold til kvælstofudledning, men også metanudledning, vandkvalitet, jordbundssundhed og biodiversitet.
  • Bedre velfærd for landmænd – i nogle af de lande, hvor Lely har kunder, er landmandens rentabilitet meget lav, måske endda nul. Det skal ændres.
  • Salg direkte til forbruger – bring landmand og forbruger tættere sammen. Fra gensidig forståelse til fysisk afstand og produkters sporbarhed.
  • Bedre dyrevelfærd – et miljø for køer, kalve og ungdyr, hvor deres naturlige adfærd og behov imødekommes.
  • Bæredygtige og næringsrige mælkeprodukter – der opfylder de højeste standarder for kvalitet og bæredygtighed.

André van Troost, CEO: “Mælkeproducenter verden over har allerede gjort en enorm indsats i de seneste årtier for at producere mere bæredygtigt med øje for deres dyr og planeten. De - og vi - hører også opfordringen fra samfundet, og vi ser det som et logisk skridt at hjælpe dem yderligere, og det gør vi ved målrettet at innovere på de nævnte temaer. I sidste ende er der kun én ting, der er vigtig: Landmændene skal beholde deres "licens til at producere", da der er brug for dem til vores mad. Nu og i fremtiden."

Nye innovative løsninger til fremtidens bedrift

Nye innovative løsninger som Lely Sphere, Lely Orbiter og Lely Exos passer godt ind i ovenstående vision og er en forsmag på fremtidige innovationer. Lely investerer i gennemsnit 7 % af omsætningen i innovationsudvikling. Denne proces tager typisk 7-10 år. I de kommende år vil nye innovative løsninger blive markedsført for at forsætte realiseringen af fremtidens bedrift.
 

Farm of the Future - still.jpg

75 år med Lely – med innovation som katalysator for forandring

Det, som i 1948 begyndte som en god idé hos to brødre i Maassluis om at gøre landmandens liv lettere, har på 75 år udviklet sig til en familievirksomhed med over 2300 medarbejdere i hele verden – markedets førende inden for robotter til landbrugssektoren. Med talrige innovative løsninger, der sikrer en bæredygtig, rentabel og fornøjelig fremtid for mælkeproduktion. Robotterne bruges i over 50 lande. I dag malkes mere end 2,5 mio. køer med +42.000 Lely malkerobotter, og der er ca. 75.000 Lely robotter i hele verden.
 

 

 

 

Top